Comencen quatre dies de vaga a Renfe

L'aturada d'avui arriba precedida per diverses jornades de retards generalitzats als trens per una protesta encoberta

08.02.2017 | 21:43

La vaga convocada a Renfe pel Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf) per avui i els dies 12, 14 i 16 de juny alterarà el funcionament de tota la xarxa ferroviària tant a Rodalies com a trens regionals i de llarga distància, tot i que des de dimarts ja s'han anat vivint retards generalitzats a tota la xarxa ferroviària a causa d'una vaga encoberta, com ja va explicar ahir Diari de Girona.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha decretat per als dies laborables uns serveis mínims per garantir el 66% del servei de Rodalies i trens regionals en hores punta, de 6 a 9.30 h i de 17 a 20.30 h. Això afecta la jornada de protesta d'avui, la de dimarts i la de dijous.

Per a la resta de les hores dels dies laborables i per a tota la jornada del proper diumenge 12 de juny, el decret de mínims estableix que han de circular com a mínim el 33% dels trens. Pel que fa als trens de llarga distància el Ministeri de Foment ha decretat que funcioni el 72% del servei de l'AVE i el 63% dels trens Avant.

Retards generalitzats previs
Les hores prèvies a la primera jornada de vaga es van caracteritzar per retards generalitzats a les línies de Rodalies i de Mitjana Distància. Les afectacions més destacades es van patir ahir al matí a les línies R1, R3 i R4. La companyia Renfe va explicar que aquestes demores, d'entre 30 minuts i una hora, es deuen a la situació de "conflictivitat laboral", insinuant d'aquesta manera que les incidències estan provocades per una vaga encoberta. A la tarda, encara hi havia retards de 20 minuts en aquestes tres línies.

El sindicat Semaf nega, en canvi, que aquests retards siguin provocats i els atribueix a les males condicions de les instal·lacions gestionades per Adif.

El Semaf ha convocat les quatre jornades de vaga per protestar pel que considera incompliments de la direcció de Renfe en el pla d'ocupació de la companyia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema