L'Organització de les Nacions Unides ha reconegut la trajectòria de la metgessa gironina Pilar Silverman, amb el premi Women Together. El guardó premia la tasca de Silvermann com a directora de Serveis Mèdics de la Fundació Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) Internacional, des de la que coordina l'atenció sanitària a unes 10.000 persones sense recursos a Amèrica Llatina.

Nascuda a Torroella de Montgrí, va exercir la medicina a l'Estat durant dues dècades, fins que va marxar als Estats Units a treballar de voluntària a entitats com la Creu Roja i va fundar la seva pròpia ONG, Misión Médica Católica. Des del 2008, és la directora de Serveis Mèdics de la fundació a nivell global i dirigeix els programes sanitaris de dotze llars i dos hospitals de NPH a nou països d'Amèrica Llatina i el Carib. Aquests centres atenen a més de 9.000 persones sense recursos -4.000 dels quals són nens-, a més d'oferir tractament i assistència especialitzats per a 200 menors discapacitats i 500 amb malalties cròniques.

Des que Silverman va entrar a formar part de NPH Internacional, ha redissenyat les polítiques i els manuals de salut de l'entitat per a assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni establerts per les Nacions Unides amb l'objectiu de reduir la pobresa, la desigualtat i el canvi climàtic.

Aquesta és una de les bases del Premis Women Together, que s'entreguen cada any a persones i institucions dedicades a crear una societat més justa a través de valors ètics, filosòfics, morals, científics i culturals. Al llarg de la seva història ha reconegut personatges com Shakira, Antonio Banderas o Juan Luis Guerra.