L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles no serà el primer en retransmetre el ple en directe, però sí que serà un dels primers de fer-ho a través de l'aplicació Periscope. Segons ha explicat Marc Puig (regidor de Comunicació per CiU), el ple d'avui es podrà seguir amb un mòbil digital, una tablet i des de l'ordinador a través del Twitter. La gravació en directe serà feta amb una tablet. L'impediment més gran que tenen és el so. Per un proper ple, la idea és incorporar a l'aplicació Periscope la retransmissió de Ràdio les Planes.

Ràdio les Planes -fa anys- que retransmet els plens en directe, però en el d'avui no hi podrà ser. "Per això hem pensat fer servir l'aplicació", ha indicat Marc Puig. El ple és important, perquè hi aprovaran les ordenances de civisme. Les regles han de permetre multar els conductors que aparquen als camins de les gorgues.

Transparència

Un tema molt local que podrà ser seguit pels milions d'usuaris de l'aplicació. En tot cas, les visualitzacions es podran comptar. Sigui el recompte que sigui -segons Puig-, continuaran amb el Periscope per la tradició en la transparència i la informació que el municipi manté des de fa dècades,

Periscope és una aplicació per retransmetre vídeo en directe. Qui té l'aplicació al mòbil la pot gravar i les imatges entren en un llistat, en el qual tenen accés tots els usuaris de l'aplicació d'arreu.

L'existència de Periscopeva commoure el món fa un mes, quan una jove francesa de 19 anys va anunciar a 1.000 seguidors connectats que faria una cosa en directe i els va fer partícips d'una decepció amorosa. Poc després va exposar el seu suïcidi en directe.

Un altre cas és el de Gerard Piqué, aficionat a les noves tecnologies. El jugador del Barça es connectava a Periscope i, a més de mostrar-se, responia les preguntes dels aficionats. La cosa anava bé perquè empatitzava amb els seguidors, peró tanta confiança va posar al descobert un cert malestar que aviat va ser corregit per l'entrenador, Luis Enrique. Ara, ja no surt al Periscope, perquè -segons ha informat a diferents mitjans- ha signat un contracte amb Facebook.

L'aplicació va néixer fa uns tres anys quan Kayvon Beykpour va decidir viatjar a Istambul. Va passar que va veure les manifestacions de la plaça Taksim. Com que el que veia per la televisió no el van convèncer, va buscar sense èxit per Internet, perquè la gent que es veia amb mòbils a les imatges televisives no gravaven ni difonien. Llavors es va decidir a crear l'aplicació, que va vendre a Twitter per 100 milions de dòlars.