El Mercat de la Volta, la màgia de Banyoles, el festival In-Somni de Girona o la Plantada d'Arròs de Pals, són algunes de les activitats destacades per fer entre divendres i diumenge a la demarcació de Girona.

1 El Mercat de La Volta de Girona

Dissabte, entre les 10 h i les 14 h, a la plaça de l'Assumpció del barri de Sant Narcís de Girona, 13a edició del Mercat de La Volta. Una oportunitat per veure, conèixer, gaudir o comprar els treballs realitzats pels artistes de la demarcació de Girona. A les 12 h hi haurà el concert a càrrec de Sant Swing Bocombo. També hi haurà el Dj Malicia Deluxe i la inauguració de l'exposició de fotografia "Persones" de Carles Palacio, i com sempre el dinar popular, tallers, activitats i molt més.

2 La Màgia es troba als carrers de Banyoles

Banyoles es deixa seduir un any més, i ja en van sis, per la màgia de carrer, amb el Festival Troba'm. Una cita imprescindible que viurà entre dissabte i diumenge els seus dies més intensos. Entre les propostes més destacades, divendres (21 h a l'Auditori de l'Ateneu), la Gala Màgica, amb Justo Thaus, Anson Lee, el Mag Marín, Jaime Figueroa, David Díaz i Mario López. Dissabte (a les 18 h i a les 18.30 h) se celebra la ruta pel Barri Vell. A més també es mantenen les actuacions de màgia golfa a la Muralla (divendres i dissabte a les 23 h), on es muntarà un petit escenari i taules perquè els mags col·laboradors puguin dur a terme les seves actuacions.

3 Els Tallers de teatre d'El Galliner de Girona

A les acaballes del curs escolar, els alumnes de l'escola de teatre El Galliner de Girona presenten, entre demà dissabte i el pròxim diumenge 19, prop de quaranta espectacles breus. Es tracta de muntatges frescos però efímers, on els futurs actors es posaran a prova davant el públic, que tindrà ocasió de descobrir comèdies, drames o peces experimentals. Les representacions d'aquest cap de setmana arrenquen dissabte, a les 18.30 h, i diumenge, a les 11 h del matí.

4 La primera Fira del Conte de Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols acull entre divendres i diumenge el certamen "Explica'm, primera fira del conte i altres històries". Una cita que proposa viure un cap de setmana temàtic on la cultura, les històries, l'espectacle de carrer, la il·lustració i altres aspectes relacionats amb els contes inundaran, en diversos escenaris, el municipi del Baix Empordà. Es tracta de submergir-se durant dos dies i mig en un univers per a un públic familiar, que abasta des dels joves, els infants, els grans i els adults.

5 La Senyoreta Descalça vol ballar a Girona

El grup La Senyoreta Descalça estrena aquest dissabte, a les 12 de la nit a la sala Platea de Girona, el directe de presentació del seu segon disc, "Supersonic". Un concert en el qual els banyolins traslladaran a l'escenari l'algoritme electrònic d'un àlbum que suposa un pas de gegant en la seva trajectòria, amb temes càlids i efusius, que conviden a ballar sense descans al ritme de la música jamaicana i els ritmes electrònics.

6 XIX Plantada de l'Arròs de Pals

Un any més, entre dissabte i diumenge, Pals celebra la Plantada Tradicional de l'Arròs amb una festa paral·lela que inclou un grapat d'activitats, com ara concerts, un esmorzar popular, visites guiades, concurs d'Instagram, i diverses propostes d'oci familiar. L'acte central de la festa es portarà a terme dissabte al Mas Carles (a partir de les 10 h), i a més de ser testimonis de la plantada, els assistents podran gaudir d'un esmorzar típic de pagès.

7 Tres dies d'In-Somni musical

El Festival In-Somni estrena enguany noves dates i format. Entre divendres i diumenge, Girona i Salt acolliran les actuacions de La Bien Querida, Xevi S.F i Sanjays (divendres, 22 h, Sala Platea), The Saurs, Capsula, Bullitt i Slavedown (divendres, 23 h, La Mirona de Salt), The Crab Apples, Sexy Bicycle i Waltrapa & Cashmakers (dissabte, 18 h, Yeah Indie Club), Adrià Puntí (dissabte, 22 h, La Mirona de Salt) i Immaculate Fools i Marion Harper (diumenge, 18.30 h, Sala Platea). A més, durant aquests tres dies, el Museu del Cinema projectarà en sessió continua, els documentals "The Second Act of Elliott Murphy" de Jorge Arenillas i "Rock contra la guerra. Cançons d'Amor i Mort" de Jaume Massaguer.

8 Recreació de la Guerra de Successió a Girona

Aquest dissabte, Girona celebra una nova edició de les jornades de recreació i divulgació històrica "Girona Resisteix!", organitzades per l'Associació Miquelets de Girona. Aquest esdeveniment versa sobre els fets de la Guerra de Successió a la ciutat de Girona entre 1705 i 1713, anys en què es van produir setges reeixits i fracassats tant pel bàndol austracista com borbònic. El campament militar s'ubicarà al parc de les Ribes del Ter, tot i que les activitats seguiran desenvolupant-se també pel centre de la ciutat.