Faltaven pocs minuts per a les nou del matí i molta gent començava la seva jornada laboral quan un fort soroll i un seguit de tremolors van poder sentir-se a gran part de la província de Girona. Es tracta de l'enèsim terratrèmol que sacseja la demarcació i que va fer bullir des de primera hora del matí les xarxes socials.

Girona, Vilafant, Figueres, Banyoles, la Bisbal, Vilamalla, Lladó, Bordils, Besalú, Bàscara, Vilademuls i un llarg etcètera de poblacions van veure com la terra tremolava sota el seus peus encara que només durant uns pocs segons. Com sempre passa en aquests casos, ahir a mig matí algunes persones ni tan sols sabien que s'havia produït aquest fenomen natural i d'altres només ho havien sentit en boca d'aquells que ho havien notat. Malgrat això, molts van percebre'l encara que, en un primer moment, poca gent associés el moviment amb un nou terratrèmol.

En Miquel, un veí de Vilafant, diu que de sobte va notar que el terra tremolava i que el portal del garatge feia molt de soroll però no va identificar de seguida a què es devia. De fet, explica, no n'havia percebut mai cap. L'Asisi, en canvi, que viu a Figueres, sí que n'havia notat alguns dels que en els darrers mesos s'han produït a la zona. Ahir, però, diu que va sentir com tota la casa es movia. "Vaig tenir la sensació que la casa queia", va afegir. No va ser l'únic.

La Sònia venia de portar el seu fill de l'escola. Viu a tocar de l'Esclat, pràcticament al terme de Vilafant tot i que encara és Figueres. Estava al balcó asseguda en una cadira quan va notar, diu, una sensació estranya, com si "s'hagués mogut o trencat una pota". De fet, no li va donar més importància i va arribar a pensar que, potser, un gat que sovint es passeja per la seva terrassa hi havia saltat i havia donat un cop. "Me n'assabento ara que m'ho pregunteu", va afirmar a preguntes d'aquest diari. El seu fill, l'Aitor, va arribar a atribuir els problemes per dormir que havia tingut la nit anterior amb els tremolors. A més, diu que un cop a l'escola i mentre feia un examen li va semblar notar alguna cosa estranya. La Maria, que viu a Santa Llogaia d'Àlguema, es trobava fent el llit quan la va sorprendre el sisme. "He sentit un soroll fort com si caigués alguna cosa però he pensat que eren els veïns de dalt que estaven movent mobles. Després a través de les xarxes socials he sabut que hi havia hagut un terratrèmol", va precisar. Ho va sentir ella i la seva filla, que estava amb l'ordinador al llit, recolzat a la paret i la seva àvia, l'Anna, que es va pensar que havia sigut un gosset que tinc perquè "ha estat tan poc temps que què has de pensar-te que és això".

A d'altres, com en Miquel Lloveras, el moviment el va enganxar al llit. Primer una forta "patacada" i després el llit movent-se. De fet, això és el que moltes persones van notar. Semblava, diu, com si algú hagués donat un cop de porta molt fort però no se n'ha refiat i s'ha quedat atent, quiet, a l'espera -va puntualitzar- de si es produïen noves rèpliques. "En un moment sí que he pensat que podia haver estat un terratrèmol", va dir.

Malgrat haver-se produït a la "frontera" entre el Pla de l'Estany i l'Empordà, el sisme també va poder sentir-se en municipis més al nord com Llançà o el Port de la Selva. La freqüència amb la que darrerament se n'estan produïnt a la zona sembla que ha rebaixat la sorpresa per a aquells per als que la d'ahir no va ser la primera experiència en terra "moguda".