El jutjat d'instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols ha decretat presó sense fiança per a un altre detingut pel crim de Jordi Comas, a qui la policia va arrestar a Hongria. El detingut, Karim S., va passar ahir a disposició judicial i es va acollir al seu dret a no declarar. El jutjat li imputa delictes d'assassinat, robatori amb violència en casa habitada i pertinença a grup criminal. La investigació apunta que el detingut a Hongria -contra qui pesava una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE)- va ser un dels que el 18 de novembre del 2012 va assaltar la casa de l'empresari i president de la patronal gironina FOEG juntament amb tres sospitosos més, tot i que es va quedar a l'escala de l'habitatge vigilant. Amb l'empresonament de Karim S., ja són quatre els arrestats que han ingressat a presó.

Van ser dos grups criminals diferents els que, segons la investigació, van perpetrar l'assalt violent. Un, el dels albanokosovars, es va encarregar de forçar l'accés a la casa fent un forat a una finestra amb un trepant i passant-hi un filferro amb el qual van aixecar la maneta. El segon grup criminal, format per homes d'origen marroquí, són els que haurien entrat a l'interior de l'habitatge.

La investigació apunta que, en total, haurien entrat quatre homes dins la casa de Platja d'Aro. Els investigats Mohamed Y., Abdlziz El K., Abdelah El K. i Karim S. A. Segons les indagacions policials i judicials, Karim S. hauria entrat a la casa però s'hauria quedat a les escales de l'immoble fent tasques de vigilància mentre els altres tres cometien "l'acte criminal". En concret, l'autor material de l'assassinat seria Mohamed Y. mentre que Abdelaziz El K. va ser qui s'hauria encarregat d'immobilitzar la dona de Jordi Comas.

Un dels indicis que apunten a Karim S. és que, dos dies abans del crim, el van veure juntament amb altres investigats al costat del bar Aquarius de Platja d'Aro manipulant un pany d'una porta mentre deia "Ja ho hem aconseguit, olé els nostres ous, ja hem aconseguit al serraller". Això, mentre parlava amb un dels homes d'origen albanokosovar que, suposadament, és un expert en "obrir portes i finestres sense fer soroll".

El jutjat també apunta que Karim S. va ser un dels que, entre els mesos d'agost i setembre del 2012, va oferir a un testimoni cometre un robatori a casa d'un home de Platja d'Aro, assegurant-li que era propietari de diferents restaurants i hotels de la mateixa localitat i que el botí podria arribar a ser de 200.000 euros. Dies després del robatori, el testimoni assegura que dos dels investigats li van dir que havien comès el robatori i que, durant el cop, havia mort el propietari de la casa.

Davant d'aquests indicis, la jutgessa l'ha enviat a presó per la gravetat dels delictes que li imputen i perquè considera que hi ha risc de fugida. Segons la imputació, es podria enfrontar a una pena d'entre 15 i 20 anys per assassinat, de 3 a 6 anys per robatori i de 6 mesos a 2 anys per pertinença a grup criminal. A més, hi ha risc de fugida perquè és de nacionalitat italiana.