El bisbe, Francesc Pardo, va assistir a la presentació de la memòria al costat d’un representant de cada entitat associada al projecte dels CDA i tots ells van incidir en la importància de la col·laboració institucional. El vicepresident del Banc dels Aliments a Girona, Joan Jorba, va afirmar que la crisi «va despertar una solidaritat en la població que mai havíem vist en una magnitud tan gran» i va concretar que el 70% dels productes que recull la seva fundació van als CDA.

Jorba també es va referir a les campanyes contra el malbaratament alimentari i va destacar que, periòdicament, el Banc dels Aliments, Càritas i altres entitats van a buscar menjar als supermercats que s’ha de consumir ràpidament; «aquest any s’han repartit més de 900.000 quilos de fruita, verdura o productes a punt de caducar, que abans s’haurien llençat», va ressaltar.

Per la seva banda, el bisbe va insistir en la dignitat del servei dels economats i el director de Càritas, Ramon Barnera, en què el seu objectiu és «acompanyar les persones que ho necessiten». El director general de Protecció Social de Treball, Afers Socials i Famílies, Joan Ramon Ruiz, el vicepresident de Dipsalut, Josep Maria Corominas, i el representant de l’Obra Social La Caixa a Girona, Josep Blanch, van destacar el valor de la tasca que es realitza als CDA.