L'Ajuntament d'Olot ha presentat la programació de les activitats de lleure d'estiu. Anomenada la Cua del Drac, consta de 156 activitats. Estan organitzades per l'Institut Municipal de Promoció, l'Institut de Cultura i també per 7 empreses i 9 entitats.

"Les activitats estan pensades per a la gent de la ciutat i la comarca, especialment al públic familiar, però també per oferir activitats turístiques", va explicar el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda.

Per tal d'aprofitar el bon temps, la majoria d'activitats estan programades a l'aire lliure. Una de les novetats d'aquest any és el cicle de màgia a les places. "Després de la bona acollida del circ a les places que aquest any tornarà a fer-se a la plaça de braus, ara posem en marxa un cicle de màgia a les places de la ciutat cada dimarts al vespre", va anunciar el regidor de Cultura, Josep Berga. "Per als joves -va afegir Berga-, hem programat una activitat nova de música electrònica a la plaça de Can Joanetes, anomenada Chill and Sunset i promoguda pel col·lectiu de joves Electrocircle".

La resta de novetats són la ruta nocturna en bicicleta per la Via Verda i el sopar de productes locals. Es tracta d'una excursió de nit d'Olot a les Planes d'Hostoles, amb parada a mig camí per sopar, organitzada per bicicarril.com i enjoypirineus.com.

També hi ha activitats promogudes per l'Associació Cultural d'Amics de Sant Esteve i del santuari del Tura en relació amb l'església de Sant Esteve (visites fotogràfiques, visita teatralitzada i joc de rol i un joc per descobrir el temple en família).

Formen part de la programació activitats consolidades com Música al Parc, que s'organitza des de fa molts anys, o Circ a Olot, la qual arran de l'èxit que tenia es va traslladar de les places del centre a la plaça de braus per poder acollir el nombrós públic que hi assisteix. Altres propostes clàssiques són l'Aplec de la sardana (que enguany arriba a la seva 54a edició) o l'Olot Fotografia (12a edició).