Un projecte de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola Bosc de la Pabordia, de Girona, que implica les famílies en el procés educatiu dels seus fills ha obtingut un guardó en els Premis Fapac 2016, que es van entregar ahir a la tarda a l'escola Ramon Llull de Barcelona.

El col·lectiu ha guanyat el tercer premi en la categoria anomenada "Tothom a l'AMPA", pel projecte "Ara ens toca a nosaltres: els còmics", que distingeix les iniciatives que participen en el procés educatiu dels fills. En el cas del Bosc de la Pabordia, les mares i els pares es converteixen en mestres durant tres tardes, en les quals preparen activitats relacionades amb un tema que es treballa a l'escola. El projecte premiat es va desenvolupar el curs passat i es va centrar en els còmics. El jurat de la 4a edició dels Premis Fapac ha valorat el treball en grup i la cooperació que requereix el projecte. A més d'un diploma de reconeixement, l'AMPA del Bosc de la Pabordia ha rebut 499 euros.

Implicació voluntària

Amb la convocatòria d'uns premis anuals, la Federació d'associacions de pares d'alumnes de Catalunya (Fapac) reconeix i difon la tasca que les AMPA realitzen, de manera voluntària, als centres educatius d'arreu del territori. En relació amb aquest fet, la Fapac va destacar que, "aquest curs, la implicació de les famílies en l'educació ha permès garantir el correcte funcionament de molts centres i ha contribuït a donar resposta a les necessitats socials".

Enguany, el concurs ha rebut 60 projectes, dels quals el jurat n'ha seleccionat 15 per a la final. Aquests, en una darrera fase, s'han sotmès a una votació popular en la qual s'han rebut 2.000 vots a través d'Internet. La iniciativa de l'escola Bosc de la Pabordia era l'única gironina entre els finalistes.

El certamen s'estructura en tres categories: "Tothom a l'AMPA" -en la qual ha estat premiada la del Bosc de la Pabordia-, "AMPA Solidària" i "Fem xarxa per l'èxit educatiu"; que han guanyat, respectivament, les escoles Pau Casals -de Rubí-, Sant Miquel -de Cornellà de Llobregat- i Vall Fosca -de Vall Fosca.