Una dona de 52 anys de nacionalitat francesa va perdre la vida ahir a la tarda mentre feia submarinisme per la zona del túnel de la Vaca, prop de la Meda Gran de les illes Medes a l'Estartit.

En el moment dels fets la dona es trobava amb la seva tia, una persona més i el monitor de submarinisme. De sobte, mentre bussejava, es va trobar malament i va indicar mitjançant senyals a l'instructor de l'empresa de l'Estartit El Rei del Mar que l'acompanyava que volia pujar a la superfície. Un cop a dalt, la víctima va perdre el coneixement i va ser evacuada amb una llanxa pneumàtica del mateix centre de busseig fins al port de l'Estartit. Durant tot el trajecte, els treballadors van estar posant-li oxigen i intentant reanimar-la.

Unes tasques que es van mantenir un cop van arribar a port però, finalment, tot i els esforços dels equips d'emergències, no es va poder fer res per salvar-li la vida.

La dona estava passant uns dies de vacances a l'Estartit i es trobava allotjada a l'hotel Panorama d'aquest mateix poble del Baix Empordà. Al matí ja havia fet una immersió sense problemes a les illes Medes.

És obligatori que l'empresa que s'encarrega d'oferir aquesta mena de serveis de busseig disposi d'una llanxa motora per controlar les immersions i actuar. En aquest cas van ser els mateixos treballadors qui van avisar dels fets pel volts de tres quarts de sis de la tarda.

La víctima no era una submarinista professional, havia fet poques immersions i en el moment dels fets es trobava practicant una immersió senzilla. A més, el mar estava en bones condicions i calmat. Els serveis funeraris van arribar al lloc pels volts de les vuit del vespre i es van emportar el cadàver. Es desconeix si la dona patia alguna malaltia.

Fins al lloc dels fets també s'han desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i efectius els Mossos d'Esquadra.