L'ajuntament de Ripoll té previst convertir el carrer del Llegonet en accés directe a la Ruta del Ferro. Aquesta seria una solució per evitar que els ciclistes que arriben al pont d'Olot des del passeig del Mestre Guich hagin de creuar dues vegades la carretera, davant de l'Scriptòrium i a la rotonda d'inici de la ronda Mas d'en Bosch, per passar pel carrer Honorat Vilamanyà. El regidor d'ERC Ramon Serra va informar en l'últim plenari de diferents episodis durant els darrers caps de setmana, on alguns forasters havien estat a punt de provocar accidents de trànsit al barri Honorat Vilamanyà.

L'alcalde Jordi Munell va dir que s'ha redactat un projecte per tal d'urbanitzar el carrer del Llegonet, que actualment queda interromput per un tram impracticable i envaït per la vegetació. La proximitat del riu Ter fa imprescindible protegir els vianants i ciclistes de poder-hi caure, amb una barana i l'eixamplament d'algun tram que amb prou feines té un metre d'amplada. Munell va explicar que per poder tirar endavant l'obra falta encara el finançament.

En la reunió que a mitjans de mes es farà a l'Ajuntament entre tots els grups per decidir com es gastarà el Fons de Contingència que va sobrar de 2015, es debatrà la possibilitat de destinar-los a aquesta reforma. Antigament el carrer del Llegonet era el camí que s'utilitzava per anar de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses. Amb els anys i l'obertura d'altres vials, va caure en desús, excepte en els primers metres des del pont d'Olot, on hi ha diversos edificis.

La substituta de la font del Llegonet que hi havia precisament a l'inici del carrer del mateix nom s'ha aturat després que l'analítica va sortir negativa. Estava previst crear-la en un sortint que hi ha al camí de l'Amoroset, però la presència de bacteris i l'aspecte tèrbol han obligat a desistir-ne, segons l'edil de barris Fina Guix. Al setembre es farà una nova analítica perquè es creu que l'aigua prové de la mateixa deu que la de l'Amoroset.