Llers es va vestir ahir de festa per celebrar la 22a edició de la Fira de la Cirera, un dels principals certàmens d'aquesta petita vila de la comarca de l'Alt Empordà. Ni el sol ni les altes temperatures van fer minvar el nombre d'assistents. Des de primera hora del matí, milers de persones van començar a recórrer el centenar de parades que es van instal·lar pel centre de la vila, l'exposició de bruixes, cotxes antics o van jugar amb les bitlles catalanes. Any rere any, aquest poble de 1.100 habitants multiplica la seva població durant la festa de la cirera.

La principal parada, però, es localitzava davant de l'església del municipi on centenars de persones es van agrupar per poder emportar-se caixes de cireres. Aquesta fira, en la qual s'hi bolca tot el poble, està organitzada per l'Associació Amics de Llers Cultura i Esbarjo i té com a objectiu reivindicar aquest fruit, típic de la zona i que recol·lecten els productors locals, com un dels símbols de la vila més enllà de les bruixes.

Des de l'entitat es va calcular ahir a la tarda que es vendrien uns 4.000 o 5.000 quilos de cireres, uns centenars més que l'any passat. "Llers és terra de cireres degut a la climatologia, el terreny, la tramuntana i la terra; és una cirera especial, amb un gust dolç i una bona textura", va explicar el president de l'entitat, Joan Sagué. Des de la vila assenyalen, però, que les pluges abundants de les darreres setmanes han malmès bona part de la varietat primerenca. Esperen poder compensar-ho amb cirera més tardana que continuen collint.