A la sortida de la "Powerade Non Stop Barcelona-Sant Sebastià", el català Jordi Pareira ja sabia quina era la seva motivació per baixar el temps de l'any passat i repetir el triomf en aquesta prova de resistència de ciclisme de muntanya: l'actuació de ballet i hip-hop de la seva filla de sis anys.

Per a això, havia de creuar la meta situada al Velòdrom d'Anoeta en un temps no superior a les 40 hores, dutxar-se, prendre un cafè i pujar al cotxe del seu pare -el seu assistent al llarg dels 709 quilòmetres de recorregut- per arribar abans de les 18.00 hores a Figueres per presenciar en directe l'espectacle de la seva filla.

Pareira, de 34 anys, no només va aconseguir baixar de les 40 hores, sinó que el seu cronòmetre final va superar les pròpies expectatives. Va arribar a Sant Sebastià a les 6.30 hores del matí, després de 36 hores i 30 minuts de pedaleig continu en solitari.

"Ha anat millor del que pensava. Sabia que per arribar a temps al teatre havia de marcar un temps d'entre 38 i 40 hores i, al final, he anat més ràpid", va explicar el vencedor en la categoria "solo" de la segona edició de la "Powerade Non Stop Barcelona-Sant Sebastià".

Segons va assegurar, la raó principal de la seva extraordinària marca és la promesa que va fer a la seva filla. "Veure la meva pobra nena dient-me "pare, em vindràs a veure?" em va donar forces per tirar ràpid", va apuntar Pareira, que va insistir en el fet que la seva "gran motivació" era arribar a temps al teatre.

El corredor va marcar un ritme constant al llarg dels 709 quilòmetres d'una prova que passa per paratges tan dispars com la muntanya de Montserrat a Catalunya, el desert dels Monegres a l'Aragó i el perfil muntanyós del País Basc, amb una ascensió final a la muntanya Jaizkibel prèvia a la meta.

En aquesta ocasió, també van ajudar les condicions meteorològiques. El cel una mica encapotat al tram dels Monegres va evitar que la calor habitual en aquesta zona li passés factura, cosa que sí que va notar en terra navarresa, als quilòmetres previs al pas de control de Tafalla. L'afició d'aquest mecànic de cotxes per la bicicleta de muntanya es remunta a l'any 2008, quan va començar a agafar-li gust a les dues rodes.

A poc a poc, va anar aficionant-se a les proves de resistència de llarga distància -"els ral·lis (carreres per etapes) em provoquen una mica d'estrès", va reconèixer- fins que el 2015 es va convertir en el vencedor de la primera edició de la "Powerade Non Stop Barcelona-Sant Sebastià".

Un any després repeteix triomf en aquesta prova d'ultradistància sense parades acabant vint-i-sisè en la classificació general, a menys de deu hores de la marca del MMR-Powerade, equip format per quatre rellevistes. Pareira va estar el més ràpid dels 23 valents que divendres van partir en solitari des de la sortida situada a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i l'objectiu dels quals era acabar la carrera en menys de 50 hores.

El ciclista figuerenc en cap moment no va veure perillar la seva victòria. Prova d'això és que Jaume Ribosa, segon classificat, va travessar la meta a una mica més de cinc hores del seu cronòmetre.

El sempre capritxós calendari va voler que la Barcelona-Sant Sebastià coincidís amb l'actuació de dansa de la seva filla, que finalment no es va perdre. "Quan li he dit que arribaria a temps per veure-la, s'ha posat molt contenta", va assenyalar. El somriure d'una filla es va convertir en el motor que li va donar forces per pedalejar sense parar durant els 709 quilòmetres que uneixen Barcelona i Sant Sebastià.