Ha començat la temporada d’estiu a l’aeroport de Girona i això s’ha traduït com és habitual en un augment del trànsit de viatgers. Qui també ho ha notat són els agents de la Policia Nacional, que com cada any per aquesta època se’ls gira més feina.

Dimarts passat ho van poder comprovar: van fer cinc detinguts en un sol dia i l’endemà dimecres també van arrestar una altra persona. Totes les detencions van ser per temes relacionats amb la documentació. Alguns d’ells la portaven falsificada, era falsa o bé l’havien robada. A més, tots van ser enxampats quan anaven a agafar vols que els havien de portar cap a ciutats d’Irlanda i el Regne Unit.

Moltes vegades darrere d’aquestes documentacions falses hi ha màfies. Unes xarxes que operen en els països d’origen i que proporcionen la documentació cap a la destinació somiada que, per molts d’ells, sol ser el Regne Unit.

En els casos de les detencions de la setmana passada, hi ha un ciutadà pakistanès que va pagar 2.000 euros, segons fonts del cos policial, per un passaport que no li va acabar servint per arribar al seu destí, ja que els agents de la Policia Nacional el van enxampar.

Dimarts va començar atrafegat pels policies, al voltant de quarts de dotze van enxampar un ciutadà pakistanès amb un passaport del Regne Unit que era falsificat. A més, l’home també portava un permís de conduir que era fals. Volia anar cap a Irlanda però el viatge se li va acabar a Girona.

L’altra detenció va tenir lloc a quarts de set del vespre. En aquest cas un ciutadà ucraïnès va mostrar una carta d’identitat de Lituània. En comprovar la documentació, els policies van veure que aquest home que volia pujar en un vol cap a Londres el que portava era per fer-se passar per una altra persona que no era ell. En aquest cas volia suplantar-li la identitat.

També va quedar arrestat. Com va passar després amb una dona de nacionalitat albanesa que volia anar cap a la ciutat irlandesa de Cork cap a les nou de la nit. Aquesta per identificar-se va ensenyar una carta d’identitat italiana.

Quan la van revisar, els agents de la Policia Nacional destinats a l’aeroport van veure que es tractava d’un document que havia estat robat en blanc, és a dir, abans de complimentar-se. A més, els policies van veure que la Interpol havia reclamat el document sostret.

Marroquins o belgues

Cap a la mateixa hora també es va produir a la detenció de dues persones més per falsedat documental. Es tracta de dos ciutadans marroquins que portaven cartes d’identitat belgues. Anaven cap a Cork però no van sortir de les dependències de l’aeroport de Vilobí. Eren unes targetes molt ben copiades.

I finalment, dijous al matí, la Policia Nacional va detenir una sisena persona. En aquest cas, un ciutadà britànic, reclamat per un jutge a Espanya.

Diumenge també es va enxampar una setena persona a les instal·lacions de l’aeroport de Girona. Es tracta d’un ciutadà xinès que volia anar a Bristol (Regne Unit) amb un passaport coreà. Es dóna el cas que el document era robat.