El terratrèmol de 3,7 graus a l'escala de Ricther entre Vilafant i Banyoles El terratrèmolque va fer sacsejar la província de Girona divendres ha tingut fins a ahir fins a cinc rèpliques. El sisme va viure el mateix dia fins a tres repeticions al voltant de l'epicentre i les altres dues es van registrar dissabte.

Cal recordar que el sisme, segons l'Institut Geològic de Catalunya (ICGC), va estar compost de tres terratrèmols successius. Un d'aquests altres va tenir l'epicentre a Sant Mori, va ser previ i va tenir una intensitat de 2,9 graus. I a les 9 i quatre minuts, la rèplica va situar-se a Vilademuls, quan passaven quatre minuts de les nou del matí.

El terratrèmol més intens, el de 3,7 graus va ser quan faltaven tres minuts per a les nou. El tremolor fins i tot es va fer sentir fins al Maresme, a 80 quilòmetres de l'epicentre. Però a la província es va fer sentir des de diversos punts. Les rèpliques que van tenir lloc el mateix dia així com les de dissabte han estat totalment i imperceptibles per la població. La primera va tenir lloc a Ordis el mateix divendres al voltant de les nou i nou del matí i va ser de magnitud 2; a les set i 38 minuts n'hi va haver una altra al mateix punt. Van ser de profunditat 12 i 11 quilòmetres respectivament. I finalment, a tres quarts i un minut de dotze del migdia els sismògrafs en van detectar una altra, de 2,1 graus.

El dissabte en canvi totes van ser de profunditat 12 i al nord-est de Vilademuls. La primera va ser d'1,8 graus quan faltaven 8 minuts per a les tres de la matinada i l'altra, més intensa, de 2,4 graus quan faltaven quatre minuts per a tres quarts de tres de la tarda.