L'exalcalde de Bescanó, Xavier Soy; el director del Banc de Sang a Girona, el doctor Joan Profitós; i el pintor empordanès Josep Ministral són algunes de les personalitats i institucions reconegudes ahir per la seva implicació en la donació de sang. Coincidint amb el Dia Mundial del Donant de Sang, el Departament de Salut, el Banc de Sang i Teixits i la Federació Catalana de Donants de Sang van lloar la tasca altruista d'una quarantena de persones i entitats d'arreu de Catalunya en un acte celebrat a Lleida.

Entre els reconeguts també hi havia Blai Buisan, membre fundador de la Germandat de Donadors de Sang de Girona i ara vicepresident de la Junta de l'Associació de Donants de Sang de Girona; Francesc Jaumira, molt implicat en el teixit social; i Josep Mateo, membre de la Junta de la Germandat de Donadors de Sang de Girona i voluntari de l'Associació d'Hostalric des de fa més de 30 anys.

D'altra banda, i coincidint amb la commemoració de la diada, l'hospital Josep Trueta de Girona va fer una crida als donants de sang amb una jornada especial. Entre les persones que van fer la seva aportació ahir al Banc de Sang de Girona, es va sortejar una nit en un hotel de la Costa Daurada per a dues persones gràcies a la col·laboració de Viatges Tejedor, que també ofereix descomptes i promocions als donants que vagin al Trueta aquesta setmana.

El Dia Mundial del Donant, que enguany portava per lema La sang ens connecta a tots, ret tribut a les persones que donen sang de forma regular.

Falten 1.700 donacions

La jornada arriba just abans de l'estiu, quan les donacions de sang baixen entorn d'un 30% mentre les necessitats als hospitals es mantenen. En el cas de Girona, a més, s'hi afegeix un descens d'unes 1.700 donacions respecte l'any passat, una xifra que el Banc de Sang gironí s'ha proposat remuntar des d'ara i fins a finals d'any.