Les oficines centrals de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) van enviar ahir dos tècnics amb detectors de freqüències a la Universitat de Girona (UdG) per evitar que els alumnes que estan fent la selectivitat poguessin copiar a través de dispositius electrònics com ara telèfons mòbils o rellotges intel·ligents. Segons va explicar el coordinador de les PAU a la demarcació, Pepus Daunis, els tècnics no van haver de confiscar cap aparell.

Contextualitzar el quadre de Ramon Casas La càrrega i analitzar un text sobre la repressió franquista a Catalunya del 1939, o bé comentar una llei catalana del 1934 sobre els drets de les dones i explicar l'Estatut d'Autonomia del 1932. Aquests van ser els reptes plantejats en les dues opcions de l'examen d'Història en la segona jornada de les proves d'accés a la universitat (PAU). Els 27.054 estudiants matriculats a la fase general de les PAU es van examinat ahir de les últimes matèries comunes: Història o Història de la filosofia i Llengua estrangera. En la primera prova, un total de 16.141 estudiants (59,6%) van triar Història de la filosofia, mentre que 10.913 (40,3%) van optar per Història. A l'examen de filosofia, els alumnes van triar entre un fragment de John Locke de l'obra Assaig sobre l'enteniment humà i un text de Plató de La República per exposar les idees principals del text i el pensament de l'autor.

L'anglès va ser la llengua estrangera majoritària al segon examen, amb 26.460 estudiants, molt per davant del francès (496), l'alemany (72) i l'italià (34).