"Al balcó no hi cabrem", va avançar Tura Joan, poc després que l'alcalde, Josep Maria Corominas, desvetllés que les veïnes d'Olot que tenen el nom de Tura faran el pregó de la Festa Major. Tura Joan va continuar: "Estem molt contentes que ens ho hagin dit i no podem desvetllar gaire res del que farem, perquè serà una sorpresa"

Hi ha 88 dones que es diuen Tura, el nom de la patrona d'Olot, i -segons l'alcalde- estan organitzades. "Fan sopars i parlen i a les trobades sempre hi ha una Tura nova de pocs mesos", va exposar. Corominas va recordar que serà el 50è pregó de les festes del Tura. El primer el va fer el poeta Josep Munteis el 1966 i -segons l'alcalde- després només hi ha hagut dues pregoneres.

El pregó de les Tures obrirà la Festa Major d'Olot, que durarà fins al diumenge dia 11 de setembre. La Comissió de Festes i la Taula de Músics va avançar algunes coses de la progamació. Hi haurà una combinació de noms consagrats de l'escena musical catalana com Oques Grasses o Mambo Jambo i de la resta de l'Estat (Habitación Roja o Aspencat), al costat d'artistes emergents com Animal, Wom o Moya Kalongo.

Hi haurà 50 concerts que combinaran tots els estils. Hi hauran cançons d'autor i de tribut.