El Cercle Euram Garrotxa i de l'Alt Empordà, el Consell Empresarial d'Osona, la Unió Intersectorial d'Empresaris de la Garrotxa, la Federació d'Associacions de Veïns d'Olot, l'Associació de Comerciants d'Olot, la Cambra de Comerç de Girona, els Joves Empresaris de la Garrotxa i l'Associació d'Empresaris de la Vall d'en Bas i fins a 13 entitats socioeconòmiques han signat un manifest a favor d'una variant de les Preses de 2 carrils per banda.

Els signants asseguren que estan a favor de la protecció mediambiental de la Vall d'en Bas.

En una roda de premsa que van fer ahir, van indicar que representen totes les associacions empresarials de la Garrotxa i d'Osona. Demanen que els alcaldes de l'acord per a les variants tinguin en compte les necessitats de tots els ciutadans. Són els alcaldes de la Vall d'en Bas, de les Preses i d'Olot.

Els empresaris portaran la reclamació a la Generalitat i a la conselleria de Territori i Sostenibilitat. També la duran als alcades de Vic (Osona) i Figueres (l'Alt Empordà).

La voluntat dels empresaris és que la variant tingui 2 carrils per banda durant tot el recorregut. Ara, la part que passa pel terme d'Olot està acordada amb 2 carrils per banda, però la que passa per les Preses i la Vall d'en Bas està consensuada amb 1 carril per banda. El motiu és la complicació que representen els terrenys agrícoles de la Vall d'en Bas, l'aqüífer subterrani i el nucli urbà de les Preses.

El manifest apunta la necessitat urgent de l'inici de les obres. La Cambra de Comerç alerta del perill d'una variant petita que després hagi de ser ampliada per causa de les necessitats.