Un total de 35 granges de les comarques gironines han obert les seves portes avui per donar a conèixer el món rural.

La primera edició de la campanya Benvinguts a Pagès, organitzada pel Departament d'Agricultura juntament amb els patronats de turisme de les Diputacions i la fundació Alícia, neix amb la intenció d'ensenyar com viuen i treballen els agricultors i ramaders de casa nostra, així com els processos d'elaboració dels seus productes.

Una de les explotacions que participa al projecte és la Granja Selvatana de Campllong, especialitzada en productes làctics d'origen ecològic. L'Ana Serra explica que unes 40 persones ja l'han trucat per visitar l'explotació de cares al cap de setmana.

La Granja Selvatana està especialitzada en visites a escolars i ja està «acostumada» a fer pedagogia del món rural. En aquest sentit, aquesta és la primera vegada que obrirà les portes al gran públic. «Depenent dels que siguem adaptarem més o menys la visita», assegura Serra.

La majoria de participants en aquesta campanya són parelles d'entre 30 i 45 anys amb els seus fills i que també aprofitaran per gaudir de les promocions especials que fan diversos allotjaments i restaurants. A banda d'això, la campanya també oferirà activitats complementàries com ara rutes històriques o mostres de productes locals.

La campanya, que ha començat avui al matí, s'allargarà fins el diumenge 19 de juny. Per a més informació sobre la campanya, els interessats poden visitar la pàgina web benvingutsapages.cat.