La Diputació de Girona recorrerà la resolució de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) que insta a lliurar a la CUP els documents que havia demanat. La corporació ha pres aquesta decisió una setmana després que la formació donés a conèixer el dictamen d'aquest organisme independent de transparència (escollit pel Parlament català). Fonts de la Diputació han confirmat que els equips tècnics de la institució estan treballant en la redacció del recurs que es portarà al jutjat contenciós administratiu. També han avançat que en el recurs la corporació pretén al·legar que la GAIP no és un organisme competent.

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ja va alertar fa una setmana -quan es va saber la resolució de l'organisme- que l'equip de govern de CiU estudiaria la possibilitat d'interposar un recurs a aquest dictamen. Al final, el govern ha optat per presentar-lo. Tot i això, la corporació ha acatat igualment el requeriment de la GAIP, ja que ha entregat a la CUP -dins el termini establert de cinc dies- els arxius que l'organisme insta a lliurar. De les 23 reclamacions que la formació va presentar a la GAIP, de moment aquest organisme ha fallat a favor de la CUP en 15 casos, mentre que les peticions pendents estan vinculades a dades personals. Es tracta de vuit casos que estan a l'espera d'un informe de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

L'opció de l'equip de govern

Fonts de la Diputació han explicat que la corporació podria sol·licitar la suspensió de la resolució de la GAIP, tot i que han subratllat que la institució evitarà aquesta opció. També han afegit que el govern descarta la possibilitat de no interposar un recurs perquè considera que la GAIP no és un organisme competent. D'aquesta manera, l'equip de govern de la Diputació ha decidit, d'una banda, acatar el dictamen de la GAIP -entregant la documentació corresponent a la CUP- i, de l'altra, recórrer el mateix requeriment al jutjat contenciós administratiu.

Algunes de les 23 reclamacions d'accés a la informació que la CUP va portar a la GAIP fan referència a expedients de Dipsalut, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Xaloc. Les peticions també demanen consultar els convenis de la corporació amb el Festival de Cap Roig i bestretes de funcionaris, entre altres qüestions.