L'exdirector d'una sucursal bancària de Caja Madrid de Girona acusat, juntament amb dos socis d'una immobiliària, d'estafar una vintena d'immigrants amb les hipoteques va assegurar ahir que no es va quedar "mai" diners i que va informar degudament els nous propietaris de pisos sobre les condicions del crèdit i el que havien de pagar. L'exdirectiu diu que els clients "sabien perfectament" que es retiraven uns diners en efectiu de la seva llibreta i que servien per pagar una part en negre al venedor de l'immoble i, també, per cobrir la comissió dels dos socis de la immobiliària. Els tres acusats van negar que enganyessin els denunciants per embutxacar-se diners. Els treballadors de la immobiliària, a més, van assegurar que al principi del procediment van reconèixer cobrar les comissions i van incriminar l'exdirector perquè un agent dels Mossos d'Esquadra els va "coaccionar" i "amenaçar".

Els tres es van negar a respondre les preguntes de les acusacions particular i només van contestar a la fiscal i a les defenses. Els acusats van negar haver estafat immigrants i asseguren que tots els moviments bancaris que es van fer i el cobrament de comissions tenien el vistiplau dels compradors de pisos.

L'exdirector de la sucursal va explicar que era el màxim responsable de l'oficina entre els anys 2002 i 2007 i que va conèixer els altres dos acusats cap a l'any 2004, quan van començar a portar-li clients. "A Caja Madrid teníem un producte estrella, que cobria el 100% de la hipoteca més despeses", va explicar. Per això, diu, arribaven molts compradors que no tenien estalvis i volien que el banc cobrís el global de la despesa.

Segons va detallar l'exdirector, quan arribaven els clients se'ls explicava que retirarien una quantitat de diners en efectiu del seu compte corrent que servien per pagar, per exemple, una part en negre per al venedor i la comissió de la immobiliària. "Era un pagament acordat i explicat", va assegurar.

Les acusacions particulars sostenen que els acusats es van conxorxar per fer aquestes retirades de diners en efectiu sense consentiment dels clients i, després, s'ho repartien a parts iguals.

L'exdirector va ressaltar que pot "justificar perfectament" l'aparició d'ingressos en efectiu al seu número de compte i que no té res a veure amb estafar a cap client. "En poc temps es van morir el meu sogre, la meva sogra i l'àvia de la meva dona, vam vendre unes propietats i part ho vam cobrar en B, jo vaig anar fent petits ingressos d'aquests diners", va justificar.

Les acusacions particulars van fer algunes modificacions en el seus escrits de conclusió provisional on demanaven entre 75 i 80 anys de presó però continuen acusant els processats de delictes d'estafa, apropiació indeguda o falsedat documental.

El magistrat que presideix el tribunal els va recordar que només poden acusar d'un delicte d'estafa perquè els altres es van descartar durant la instrucció però, tot i això, els van mantenir i les defenses, sol·liciten que se'ls imposin les costes processals.