Més de 300 persones participen al segon Cicle d'Ètica de la vida i la mort

Durant el cicle s'ha debatut sobre com ha de ser la mort -morir a casa o morir a l'hospital-

18.06.2016 | 07:18

Més de tres-cents persones han assistit al "II Cicle d'Ètica de la vida i de la mort" organitzat conjuntament per la Regió Sanitària de Girona i el Grup Mémora. El cicle, en què s'han combinat les ponències i els tallers, tenia per objectiu fomentar i integrar els conceptes d'ètica en la pràctica diària de tots els professionals de la salut i dels serveis socials, abordant especialment conceptes i situacions lligades a l'espiritualitat i a l'acompanyament dels darrers dies de vida.

Durant el cicle s'ha debatut sobre com ha de ser la mort -morir a casa o morir a l'hospital-, i s'ha discutit sobre les preguntes que ens plantegen els avenços tecnològics, com ara l'aferrissament terapèutic o l'abandonament, o si cal posar límits a la ciència i a la tecnologia.

El cicle va ser clausurat ahir per part del gerent de la Regió Sanitària de Girona, el doctor Miquel Carreras, i el delegat del Grup Mémora a Catalunya, Xavier Poch. El doctor Carreras va fer una crida a afavorir el diàleg entre els professionals de la salut i els pacients i les seves famílies, especialment en aquells casos on cal prendre decisions davant de dilemes ètics relacionats amb problemes de salut importants. També va animar els assistents a treballar per reduir l'impacte de les males notícies, potenciant l'autonomia i la capacitat de les persones de prendre les seves decisions en el marc de la justícia, l'equitat, la confidencialitat i la intimitat. En la sessió d'ahir els assistents van poder escoltar la conferència magistral "Viure bé fins al final", que va impartir la doctora Begoña Roman, professora a la Facultat de Filosofia de la UB i presidenta del Comitè d'Ètica de Serveis Socials de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema