El ple de l'Ajuntament d'Olot d'ahir al vespre va votar per unanimitat a favor de -en base als resultats de la consulta- deixar de fer el correbous de les Festes del Tura. L'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU), va mostrar-se satisfet de la participació: un18,30% de les 29.000 persones censades per votar.

Va explicar que en la consulta hi havien hagut 549 incidències, la major part de les quals estaven relacionades amb l'arribada del codi d'accés informàtic a les llars. Va avisar que de cara a una altra consulta valoraran la contractació de Correus "perquè és l'empresa que disposa d'infraestructura per fer un repartiment factible". De tota manera, va considerar que un repartiment exacte és molt difícil perquè -segons va dir- sempre existirà el factor humà.

Si bé en la consulta del correbou tots els grups van estar d'acord, en la de la variant no. La demanda de parer sobre la necessitat de la variant va tenir el suport de CiU, PSC i ERC; l'abstenció de la CUP i el vot en contra d'ERC.

Lluís Juncà (ERC) va demanar que en una altra consulta no es faci més d'una pregunta, que les preguntes siguin més clares i que anar a una consulta sigui la darrera decisió, tot afegint que la pregunta de la variant no havia estat prou debatuda.

El debat també va ser insuficient per a Mireia Tresserras (CUP). Va assenyalar que la CUP vol fer consultes, però les vol fer clares. En conseqüència, va valorar que si l'Ajuntament volia disposar del resultats d'una demanda de parer favorable a la variant per tal de pressionar les administracions superiors, ho hauria d'haver explicat als ciutadans.

Xavier Garcia (OeC) va coincidir a valorar la manca de debat sobre la variant. "L'únic debat el vàrem haver d'organitzar els grups de l'oposició", va retreure. També va apuntar: "Ja posats a posar més d'una pregunta, podien haver consultat sobre la necessitat d'una piscina coberta pública".

"Els ciutadans no critiquen la consulta -va oposar-se Josep Maria Corominas-, són els grups polítics els sí ho han fet". L'alcalde va indicar que el debat sobre la variant es manté encès des de fa vint i anys. "Només es tracta d'expressar la necesessitat d'una via que eviti als viatgers haver de travessar Olot", va aclarir. En referència a la claredat de les preguntes, va etzibar: "Sembla que ?menystinguin la comprensió lectora dels ciutadans".

El ple també va portar a terme l'aprovació inicial del reglament per a la ubicació de clubs de cannabis a Olot. Josep Guix va explicar que l'origen de les normes està en peticions de llicència presentades fa un any i que havien estat supeditades a una moratòria. L'acord va ser aprovat amb l'abstenció de la CUP.

Facultat de Medicina

Paral·lelament, el ple va aprovar una moció de suport a la Faculat de Medicina de la Universitat de Vic. La demada d'ajut va ser aprovada amb els vots de CiU i OeC, l'abstenció d'ERC i del PSC i el vot en contra de la CUP.

La moció va ser defensada per Josep Maria Corominas i per -de manera excepcional- Joan Turró (Uvic-UCC). El desacord va estar en el caràcter privat de la facultat de medicina. Turró va exposar que són privats perquè la Generalitat només els subvenciona en un 20% els ensenyaments.