La fira d'Americanos de Lloret de Mar, el festival d'espectacles familiars Xalaro de Platja d'Aro o la tercera edició del festival de cinema compromès Gollut, de Ribes de Freser, són alguns dels actes més destacats de l'agenda d'aquest cap de setmana.

1 · Festival Xalaro de Platja d'Aro

El municipi de Platja d'Aro s'omplirà dissabte i diumenge d'activitats de tot tipus, dirigides al públic familiar, amb la tercera edició del Festival Xalaro. Lamúsica, el clown o el teatre i l'animació de carrer són els grans protagonistes en una proposta apte per a petits i grans.

2 · Els Americanos envaeixen Lloret de Mar

La Fira dels Americanos celebra aquest cap de setmana una nova edició a Lloret de Mar, amb un munt de propostes per viatjar al passat, i conèixer la història d'aquells que van tornar al municipi de la Costa Brava amb les riqueses aconseguides a Amèrica. El Mercat Indià, la música tradicional del carib, el taller de balls o les visites guiades són algunes de les propostes més populars d'aquesta cita.

3 · La Ruta de Tapes creatives de Girona

Fins aquest diumenge, Girona celebra la primera Ruta de Tapes, "Tapa't". Una proposta gastronòmica que reuneix un total de 20 establiments de la ciutat que ofereixen una tapa de creació i una canya de cervesa a un preu únic de 2,5 €.

4 · El "Bixest" de l'Esbart Joaquim Ruyra, a Blanes

L´Esbart Joaquim Ruyra presenta dissabte, a les 21 h al Teatre de Blanes, "Bixest", un nou repertori de danses, seguint la línia dels darrers anys. Sota la direcció de David Martínez, amb un peu a la sempre recomanable tradició i l´altre a l´esperada innovació, l´Esbart farà allò que sempre ha volgut fer: ballar en català. Incorporant gent, danses, ritmes, neguits i voluntats.

5 · XIV Mostra d'intèrprets joves de Palamós

El Teatre La Gorga de Palamós es convertirà dissabte a la tarda en el punt de trobada i d'intercanvi dels estudiants de música de Palamós. A títol personal o en grups, tothom té cabuda en aquesta marató musical que té la marca de la varietat d'estils que s'hi canten i d'instruments que s'hi toquen.

6 · Fira del Disc i Festa del Mar de Roses

La rambla Riera Ginjolers de Roses serà l'escenari aquest dissabte de la segona edició de la Fira del Disc de Roses. Una ocasió única per gaudir, compartir o comprar vinils i Cd's, que a partir de les 5 de la tarda comptarà també amb actuacions musicals en directe. El municipi empordanès també celebra aquest cap de setmana, entre dissabte i diumenge, la Festa del Mar, una proposta única per gaudir de tota classe d'activitats relacionades amb l'oci i el mar.

7 · Gollut, el festival del cinema compromès de Ribes

Dissabte arrenca a Ribes de Freser la tercera edició del Festival Gollut, una mostra de cinema compromès i fotoperiodisme social que enguany aposta per incidir especialment en la temàtica dels refugiats. La mostra s'allargarà fins el 26 de juny, projectant films, documentals i diverses peces audiovisuals amb clara vocació d'emocionar i fer reflexionar.