L'Ajuntament de Vilablareix ha iniciat una campanya amb l'objectiu de conscienciar els propietaris de gossos incívics que no recullen les defecacions. Segons va informar el consistori a través d'un comunicat, l'actuació consisteix a pintar els carrers del poble amb el missatge "Conservem entre tots el poble net", una acció que es complementa amb la penjada de cartells, on s'adverteix que "El teu gos, la teva responsabilitat". Aquests cartells, a més, avisen els propietaris que els animals han d'anar lligats i que estan obligats a recollir els excrements.

En total s'han realitzat 130 pintades a la via pública i s'han penjat 60 cartells. "Aquesta és la tercera campanya ambiental on l'Ajuntament consciencia els propietaris" va manifestar la regidora de Salut, Sònia Ruiz. "El nostre objectiu és continuar millorant en aquest aspecte" va afegir.

En aquest sentit, Ruiz va recordar que la primera campanya va tenir resultats "molt positius" i la "millora" va ser considerable. "Volem seguir millorant" va reivindicar la regidora de Vilablareix, afegint que "aquesta és una lluita constant, però sense la col·laboració dels nostres veïns propietaris de gossos no podrem assolir el resultat desitjat".

La campanya d'enguany també ha programat per aquest dilluns la xerrada Trucs canins per educar els gossos i consells per als seus responsables i, a més, es podrà censar els gossos i els gats que no consten el cens municipal en una carpa exterior que s'ubicarà davant de Can Gruart.