Autoritzen 132 punts de venda de petards a les comarques gironines

18.06.2016 | 07:18

El Govern ha autoritzat 132 punts de venda de petards, piules i coets a les comarques gironines i, en el conjunt de Catalunya, seran 1.312 els establiments que han rebut el permís. Són 44 establiments pirotècnics més que ?l'any passat, el que representa un 3,4% més. Segons dades de la Delegació del Govern espanyol, a la ciutat de Barcelona hi haurà 175 llocs, que sumats als 731 de la demarcació en són 906. La segueix la demarcació de Tarragona, amb 164, i tanca la llista la demarcació de Lleida amb 110 llocs de venda.
El Govern recorda que tots els articles han de portar la marca CE a l'etiqueta i que cal seguir la normativa d'autorització d'edats per utilitzar-los. Així de les quatre categories, l'F1, és la d'articles de molt baixa intensitat i so que es poden llençar dins d'habitatges. Aquests articles són aptes per a menors de 12 anys. L'F2 són articles de baixa perillositat i cal utilitzar-los a l'aire lliure, tal com marca l'etiqueta. La distància mínima de seguretat és de 8 metres i els poden manipular els majors de 16 anys.
En canvi, els articles de la categoria F3 són només per a majors de 18 anys. Són articles de perillositat mitjana, que només es poden utilitzar en zones molt àmplies a l'aire lliure i la distància de seguretat és de 15 m. Finalment, la categoria F4 és exclusivament per a professionals i experts.
La Delegació del Govern recorda que tots els venedors d'articles pirotècnics han de tenir formació en seguretat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema