El CSIF (Central Sindical Independent i de Funcionaris) assegura que la pena que se li ha imposat al pres Sayon Kourouma, que va llançar per les escales de la presó de Figueres servirà d'exemple perquè "altres presos es plantegin agredir els funcionaris i si, tot i així, ho fan, sàpiguen que aquestes agressions comporten una pena".

A l'homicida del masover de Ca l'Artau, a Vilobí d'Onyar per haver llançat escales avall del centre penitenciari del Puig de les Basses i haver agredit al funcionari, el jutge de Figueres li ha imposat una pena de 8 mesos de presó i 400 euros de multa. Aquest està encara complint 14 anys de condemna però va admetre haver comès l'agressió. A més, com recorda el sindicat, el funcionari després dels fets va haver d'agafar una baixa mèdica ja que li va provocar diverses contusions, hematomes, una dent trencada i l'ull morat. Per aquestes lesions va haver d'estar de baixa uns deu dies.

Des del CSIF destaquen que sentències com aquesta que ha condemnat Sayon Kourouma han de fer que no es torni a repetir fets com els del 10 de setembre del 2014 i reivindiquen altra vegada que, destaquen, que els funcionaris de presons siguin considerats agents de l'autoritat. Tal com asseguren en un comunicat de premsa que el jutge ha "reconegut en aquesta sentència i que com recull l'article 550 del Codi Penal es consideri delicte o atemptat contra l'autoritat qualsevol agressió física o psicològica soferta per un treballador pública durant l'exercici de les seves funcions"