Increment de robatoris en domicilis a Quart

Cassà de la Selva i Llambilles també han registrat un augment d'aquesta mena de fets delictius

18.06.2016 | 10:02

Els veïns de Quart (Gironès) estan més alerta que mai. Des de fa uns dos o tres mesos han notat un increment del nombre d´intents de robatori i de robatoris en domicilis del municipi. En la majoria dels casos, els pispes aprofiten que no hi ha ningú dins de l´immoble per accedir-hi forçant una porta o persiana. Un cop a dins, actuen ràpid, s´emporten joies, diners, objectes de valor o electrodomèstics. L´alcalde de Quart, Pere Cabarrocas, fa setmanes que demana als veïns que estiguin atents, tanquin tots els accessos de casa seva si marxen i avisin ràpidament si veuen algun moviment o activitat estranya. De moment, el consistori té comptabilitzats quatre robatoris en els darrers dos mesos. En un dels casos, els lladres van entrar mentre una persona d´edat avançada dormia a l´habitatge. "El problema és que molta gent ha notat que han intentat entrar a casa seva, fins i tot s´han emportat plantes o jardineres, i no ho denuncien", ha lamentat el batlle.

L´augment d´aquests fets delictius va arrencar fa uns dos o tres mesos. Fins a dia d'avui, s´han registrat quatre denúncies per robatoris a l´interior de domicilis i és probable que n´hi hagin més, tal i com ha detallat el batlle. Els Mossos d´Esquadra han incrementat la vigilància al poble i també a municipis propers com Cassà de la Selva o Llambilles, viles que també han registrat un repunt d´aquesta mena de robatoris. Pel que fa a Quart, els Mossos ja han fet detencions relacionades amb aquests fets.

Tal i com ha detallat Cabarrocas, els pispes aprofiten els moments en què els propietaris són fora per cometre els robatoris. Forcen portes, persianes o accessos i s´emporten joies, diners, objectes de valor i electrodomèstics. Són ràpids i sigil·losos. En alguns casos actuen a ple dia mentre que en d´altres, com el robatori que es van portar a terme la setmana passada, els delinqüents van accedir a l´interior de l´habitatge de nit mentre una persona d´edat avançada dormia al seu interior. La dona no es va assabentar de res fins que es va despertar i va comprovar que li havien entrat a casa.

A part, també s´han portat a terme robatoris en seus d´entitats bancàries o en cases en venda, d´on es van emportar material. També s´han detectat robatoris de diners o efectes personals de l´interior de cotxes i un repunt pel que fa als intents de robatori. En alguns casos, els veïns s´han trobat com algú els havia forçat una persiana, havia trencat algun element de decoració, o s´havien endut jardineres i plantes del jardí. "Jo el que dic als veïns és que tinguin cura, que vigilin més, sobretot ara que venen festes majors i durant els mesos d´estiu; espero que si tots posem el nostre granet de sorra es torni a la normalitat i puguem estar més tranquils i segurs", ha explicat l´alcalde.

I és que aquest repunt de delinqüència preocupa als ciutadans de Quart. Aquesta setmana, diverses veïnes van alertar al consistori i van trucar als Mossos perquè havien vist un grup de cinc joves que trucaven als timbres de la casa al vespre per vendre alarmes o per fer ofertes d´empreses de gas i llum. "Es van alarmar i van trucar a la policia, els Mossos van anar-hi i van demanar-los la identificació. Finalment, van poder comprovar que treballaven per les empreses que deien i que tot estava en regla", ha explicat Cabarrocas.

En aquest sentit, l´alcalde agraeix la preocupació dels ciutadans i fa una crida a que tothom avisi ràpidament la policia o truqui al 112 si veu moviments, activitats estranyes o persones amb actituds sospitoses. Al mateix temps insta els ciutadans a que, en cas d´haver patit un robatori – del tipus que sigui-, interposin denúncia davant dels Mossos. "Cal que tots col·laborem, si veuen algú que ronda en hores que no són normals: truquin", ha assenyalat.

Al mateix temps, demana als Mossos que intensifiquin la vigilància al poble, sobretot durant les hores nocturnes, i amb agents de paisà. "Sabem que és complicat perquè calen més efectius però és un poble que està molt a prop de la capital gironina i tenim combinacions ràpides ja sigui l´autopista, la N-II o carreteres comarcals perquè els lladres puguin fugir i escapar-se fàcilment", ha lamentat Cabarrocas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema