L'aplicació per a mòbils PlatgesCat, desenvolupada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), oferix informació actualitzada sobre l'estat de 265 platges. L'eina mostra dades sobre la qualitat sanitària de l'aigua de bany, la temperatura o els serveis que es poden trobar a cada platja, en set idiomes i fins al 18 de setembre, quan acaba el Pla de Vigilància i Control de les aigües de bany.

També ofereix dades dels punts d'interès associats, com ara mapes de la zona, localització d'equipaments esportius propers o fotografies; informació sobre les característiques físiques i ambientals de cada zona de bany, i les pàgines més consultades.

Durant l'estiu del 2015, aquest aplicatiu va registrar 12.000 descàrregues i 74.000 accessos, amb una mitjana de 1.000 visualitzacions diàries.

El pla de vigilància que porta a terme l'ACA vetlla per la bona qualitat sanitària de les aigües de bany i fa un seguiment de possibles alteracions temporals degudes, principalment, a episodis de pluges. Es duran a terme un mínim de nou controls a cada zona de bany i s'aplicaran els criteris de la Directiva europea sobre la gestió de la qualitat d'aquestes aigües.

També es fa un seguiment d'eventuals proliferacions de fitoplàncton -algues microscòpiques-, la majoria de les quals solen ser innòcues per als banyistes. Aquesta informació també està disponible a PlatgesCat.