Onze estudiants van rebre ahir els premis als treballs de recerca de Batxillerat que, des del 2000, atorguen el Consell Social de la Universitat de Girona en col·laboració amb la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, la Direcció General de Joventut de la Generalitat i l'Ajuntament de Girona. L'objectiu d'aquests premis, que des del 2012 compten també amb el patrocini de les dues escoles adscrites a la UdG amb seu a Salt, l'Escola Universitària ERAM i l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES), és promoure i potenciar la recerca entre els joves en un àmbit de proximitat entre l'ensenyament secundari i la UdG.

En l'apartat d'humanitats i ciències socials, els treballs premiats eren de Pau Ruiz (Ramon Muntaner, Figueres) i Sara Vilà (Sant Miquel dels Sants, Vic). Pel que fa a l'àmbit de ciències, els guanyadors van ser Mònica Collell (Josep Brugulat, Banyoles) i Òscar Lara (Miquel Martí i Pol, Roda de Ter); mentre que en tecnologia van ser Ernest Vidal (Montsoriu, Arbúcies) i Josep Maria Pla (Josep Brugulat, Banyoles). El premi de recerca sobre arquitectura, urbanisme i ciutat va anar a Anna Pagès (Montgrí, de Torroella) i el d'arts visuals i escèniques a Laura Bisbe (la Miquela, Bescanó). Alba Esparza (la Garrotxa, Olot) va rebre el premi per temes relacionats amb la joventut; Laura Aparicio (Montessori-Palau, Girona) el de l'àmbit de salut i esport, i Maria Majó (Maristes, Girona) el de recerca sobre la ciutat de Girona.

Els guanyadors obtenen un ajut per l'import dels crèdits matriculats en el primer any d'alguna de les titulacions oficials de la Universitat de Girona, per al curs acadèmic 2016-2017, fins a un màxim de 1.800 euros, en el cas que l'estudiant no tingui matrícula gratuïta, o una reducció equivalent al preu públic en la matrícula als centres adscrits a la UdG EUSES i Escola Universitària ERAM, exclusivament per a l'any acadèmic 2016-2017.

A més, el premi inclou la difusió dels treballs i una quantitat per adquirir llibres, música, material educatiu o informàtic repartida entre l'autor del treball, el tutor i el centre de secundària on s'ha dut a terme el treball.