Un total de sis nois i noies de les comarques de Girona que aquest any han estudiat quart d'ESO s'han incorporat al programa Joves i Ciència. El total de 50 joves catalans que integren la nova promoció van participar a l'acte de presentació de divendres que va tenir lloc a Mont Sant Benet. Durant l'acte també es va fer el lliurament de diplomes dels estudiants de la promoció del 2014 que aquest estiu s'acomiaden del programa Joves i Ciència i que l'any vinent inicien estudis universitaris.

La jornada va començar amb la benvinguda de la directora general de la Fundació, Marta Lacambra, que va explicar a l'auditori l'origen del programa Joves i Ciència. També hi va haver una conferència del doctor Josep Maria Martorell, que va encoratjar els nois i noies a treballar amb constància i compromís seguint la seva vocació bo i pensant a contribuir a la societat amb el seu talent. Els va dir que són "molt afortunats i afortunades", i que per això tenen "un deure amb la societat".

Després de la conferència, es va projectar el vídeo d'una fellow del programa, Mariona Badenas, una estudiant de la promoció 2010 que recentment ha estat reconeguda com una de les millors estudiants de la Universitat de Yale, als Estats Units. La jove va explicar la seva trajectòria com a estudiant d'astrofísica així com l'experiència en la recerca sobre els exoplanetes que ha estat publicada aquest any en una prestigiosa revista científica. A continuació es va procedir al lliurament dels diplomes i a la intervenció de Jan Tomàs, que finalitza aquest estiu el programa, juntament amb els seus companys de promoció. El jove va recordar amb il·lusió els seus inicis en el programa i les oportunitats que li ha obert durant els tres anys de durada. També va fer esment a la gran tasca que investigadors i organitzadors duen a terme cada estiu bo i vetllant per garantir l'educació i l'excel·lència de joves.

La cloenda de l'acte va anar a càrrec del president de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Germán Ramón-Cortés, qui, a banda de felicitar a aquells que tot just han finalitzat el programa, va advertir els futurs científics que "el nostre món necessita gent com vosaltres, que serà capaç de crear els nous paradigmes que ens aportaran solucions als reptes que ens planteja el futur".