Sis gironins participen al programa Joves i Ciència

És una iniciativa de la Fundació Catalunya-La Pedrera per promoure la vocació científica dels joves

19.06.2016 | 07:37

Un total de sis nois i noies de les comarques de Girona que aquest any han estudiat quart d'ESO s'han incorporat al programa Joves i Ciència. El total de 50 joves catalans que integren la nova promoció van participar a l'acte de presentació de divendres que va tenir lloc a Mont Sant Benet. Durant l'acte també es va fer el lliurament de diplomes dels estudiants de la promoció del 2014 que aquest estiu s'acomiaden del programa Joves i Ciència i que l'any vinent inicien estudis universitaris.
La jornada va començar amb la benvinguda de la directora general de la Fundació, Marta Lacambra, que va explicar a l'auditori l'origen del programa Joves i Ciència. També hi va haver una conferència del doctor Josep Maria Martorell, que va encoratjar els nois i noies a treballar amb constància i compromís seguint la seva vocació bo i pensant a contribuir a la societat amb el seu talent. Els va dir que són "molt afortunats i afortunades", i que per això tenen "un deure amb la societat".
Després de la conferència, es va projectar el vídeo d'una fellow del programa, Mariona Badenas, una estudiant de la promoció 2010 que recentment ha estat reconeguda com una de les millors estudiants de la Universitat de Yale, als Estats Units. La jove va explicar la seva trajectòria com a estudiant d'astrofísica així com l'experiència en la recerca sobre els exoplanetes que ha estat publicada aquest any en una prestigiosa revista científica. A continuació es va procedir al lliurament dels diplomes i a la intervenció de Jan Tomàs, que finalitza aquest estiu el programa, juntament amb els seus companys de promoció. El jove va recordar amb il·lusió els seus inicis en el programa i les oportunitats que li ha obert durant els tres anys de durada. També va fer esment a la gran tasca que investigadors i organitzadors duen a terme cada estiu bo i vetllant per garantir l'educació i l'excel·lència de joves.
La cloenda de l'acte va anar a càrrec del president de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Germán Ramón-Cortés, qui, a banda de felicitar a aquells que tot just han finalitzat el programa, va advertir els futurs científics que "el nostre món necessita gent com vosaltres, que serà capaç de crear els nous paradigmes que ens aportaran solucions als reptes que ens planteja el futur".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema