El Bisbat de Girona ha demanat a les parròquies, que mossens, catequistes i altres voluntaris que treballen habitualment en activitats de formació, catequesi o educació en el lleure amb infants i joves, aportin per al proper curs el certificat conforme no tenen antecedents per delictes sexuals. L´han de presentar tant els responsables i voluntaris actuals com els que ja s´ha previst que s´incorporin per primera vegada en activitats parroquials a partir del curs vinent.

La sol·licitud es va realitzar el passat 26 de maig amb una carta dirigida a totes les parròquies i el Bisbat ha donat de termini fins a finals d´aquest mes de juny perquè un centenar de rectors i responsables de parròquies aportin les dades i la documentació necessària de catequistes i voluntaris per tal que el mateix Bisbat realitzi la tramitació de manera agrupada davant del Ministeri de Justícia. Tanmateix, en la mateixa circular també s´ha informat de la possibilitat de sol·licitar el certificat de forma individual.

La mesura afecta uns vuit-cents catequistes i voluntaris. El Bisbat de Girona també ha posat un telèfon d´informació a disposició de rectors i catequistes per a resoldre qualsevol dubte en relació a la tramitació d´aquest certificat obligatori. Altres col·lectius com són els monitors d´esplai, caps d´escoltes o els professors de religió, fan la sol·licitud a través de les seves respectives organitzacions i institucions.