El projecte "Apadrinar un avi" de Càritas Diocesana de Girona, que impulsa la relació entre joves i ancians, acompanya actualment 524 persones grans ingressades en centres residencials que pateixen solitud en diferents graus i compta amb 558 joves estudiants voluntaris implicats. La iniciativa, que forma part del Programa Gent Gran de l'entitat, és present en divuit municipis gironins.

Els joves que hi col·laboren ho fan d'una manera totalment voluntària i són alumnes dels últims cursos de secundària, batxillerat, cicles formatius i estudiants universitaris. Realitzen visites setmanals a les residències geriàtriques durant el període escolar.

A més, el projecte compta amb una desena de persones contractades, quinze voluntaris de suport als tècnics de Càritas, 47 tècnics referents de les residències de gent gran on es desenvolupa el projecte, 45 centres educatius i el finançament de l'obra social La Caixa.

Recentment ha celebrat el final de curs d'enguany amb un acte especial a l'EspaiCaixa de Girona en què van participar 170 persones, entre joves i grans.

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va ser l'encarregat de donar la benvinguda als assistents, arribats de tots els municipis de la demarcació on el projecte té presència.

L'actriu Cristina Cervià va fer de conductora de l'acte, que va comptar amb l'actuació de l'actor Marcel Tomàs i el grup Les Perruques Estufades.

Durant la celebració també es va presentar el projecte Grans Experts, on intervenen persones grans, tutors i alumnes de centres educatius, i les experiències intergeneracionals dutes a terme al centre Fedac de Sant Narcís.