Més de 12.500 persones van visitar aquest cap de setmana passat les gairebé 200 explotacions agràries i ramaderes d'arreu de Catalunya -35 granges de les quals eren gironines- que van obrir les seves portes de manera gratuïta per mostrar a la ciutadania com és el món de la pagesia i el producte que s'hi produeix, en la primera edició de la campanya "Benvinguts a Pagès" organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca juntament amb els patronats de turisme de les Diputacions i la Fundació Alícia.

Tot i el mal temps, algunes explotacions van superar els 250 visitants durant tot el cap de setmana i algunes van arribar a rebre mig miler de persones només el diumenge al matí. Per això, els organitzadors van valorar l'esdeveniment "d'èxit total i sense pal·liatius", fet que "garanteix la continuïtat" de la campanya, amb un cap de setmana de portes obertes cada any, per "posar en valor el món rural, el turisme d'interior i el potencial de la gastronomia catalana, una oportunitat per veure on neix allò que mengem".

Gran afluència a Girona

Els visitants van ser majoritàriament famílies i apassionats de la gastronomia, però també grups de gent gran, parelles joves sense fills i alguns grups de turistes estrangers que van voler participar de la iniciativa.

Al "Benvinguts a Pagès" s'hi va poder veure des de granges i ramats, fins a cellers, camps d'oliveres, producció de mel o sidra, plantes aromàtiques, pescadors o horta, entre altres; i es van poder tastar gratuïtament els productes de les explotacions. A més, segons els organitzadors d'aquest esdeveniment, els visitants d'aquesta primera edició van apostar per fer visites de proximitat, i les comarques amb més afluència van ser les de Girona i Barcelona. Per això asseguren que el repte de cara a les pròximes edicions és aconseguir "un repartiment més equilibrat en tot el territori català".