Les comarques gironines estan vivint un dels junys més freds que es recorden. Almenys, és el mes que ha registrat les temperatures més baixes des que aquestes es mesuren sistemàticament, allà pels anys 50 del segle passat.

Prova d'això són els valors mínims la matinada de diumenge: a Girona ciutat, 7,8 graus; a Cassà de la Selva, 7,2; a Fogars de la Selva, 7; A Vilobí d'Onyar, 6,2; i a la Vall d'en Bas, 6,9 graus. Aquestes temperatures són les més baixes mai registrades durant la segona quinzena de juny a la demarcació, i arriben a poques hores perquè comenci avui el solstici d'estiu. El meteoròleg banyolí Enric Estragués es feia ressò diumenge dels 10,7 graus de mínima a Banyoles, uns valors que només els més vells poden haver viscut.

Aquestes mínimes es van fer extensives a pràcticament tot el territori gironí a excepció de la costa, on el mar va suavitzar les temperatures fins als 14 graus. Al Pirineu el fred també va ser propi de principis de primavera, amb valors de 2 i 3 graus sota zero a cotes superiors als 1.500 metres.

Fred primaveral

El fred es va començar a notar, i força, a partir del dissabte a la tarda. Un gran xàfec va refredar l'ambient del cap de setmana, convertint les incipients temperatures estiuenques en fred de finals de març.

En les hores posteriors el temps era més propi del sud d'Anglaterra que del nord de la península Ibèrica. En poden ser testimonis els milers de seguidors del Girona F.C. que dissabte van omplir Montilivi. Van donar al seu equip l'escalfor que faltava a l'ambient, enfundats en jerseis, parques i jaquetes agafats a última hora de l'armari.