L´aprofundiment en la robòtica entre l´alumnat de Secundària del Pla de l´Estany creix, tal com es va posar de manifest divendres en la cloenda de la segona edició de Robòtica Banyoles. L´objectiu del treball de curs ha estat reforçar els coneixements en tecnologia i aprendre el llenguatge de programació en els centres educatius.

L´activitat va portar prop de 250 estudiants a l´entorn de la plaça Major de Banyoles, on es van muntar 5 espais simultanis amb temàtiques diferents -sempre al voltant de la robòtica i la tecnologia- que van configurar un gran laboratori per compartir experiències.

A la sala d´actes del Museu Darder es va tractar la impressió 3D, on un expert va parlar de l´impacte del disseny i la fabricació per computador i va mostrar algunes de les seves possibilitats. Per la seva banda, un grup d´alumnes van aportar la seva experiència en la construcció d´un giny amb 3D.

A l´Escola Municipal de Música, dos experts van revelar als joves què és la domòtica i van mostrar maquetes de cases intel·ligents. Paral·lelament, un estudiant va presentar una maqueta elaborada en el marc del seu treball de recerca.

El tercer espai es va habilitar a la sala d´actes de l´Ajuntament, que es va dedicar a l´elaboració de pàgines web i d´aplicacions per a mòbils. Un expert hi va parlar de possibilitats innovadores i un grup d´alumnes, d´aplicacions per a mòbils programades per ells mateixos.

Tecnologia solidària

Al Teatre Municipal es va projectar el film Imprimiendo sonrisas, una experiència de l´institut Don Bosco, d´Errenteria, en la construcció de pròtesis mitjançant la impressió 3D amb finalitats solidàries.

Finalment, drons, braços robot, aparells d´aeromodelisme i un ampli mostruari de robots construïts per alumnes van omplir la plaça Major, que divendres al matí es va convertir en un espai destinat a la demostració que va comptar amb la col·laboració d´experts i entitats.

Robòtica Banyoles és un projecte impulsat pel servei d´Educació de l´Ajuntament de Banyoles i els centres educatius de la ciutat. En la cloenda hi van participar els instituts de Secundària, l´associació d´Aeromodelisme del Pla de l´Estany, la Universitat de Girona, Innova Didàctica o Local Network Media, entre d´altres.