Amb l'objectiu de promoure la donació d'òrgans i teixits entre el jovent, l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) apadrina el II Torneig Volei Copa Cerdanya i la Cerdanya Cup de Futbol que tenen lloc aquesta setmana a diferents localitats de la Cerdanya catalana i francesa. En el decurs d'ambdós campionats, l'OCATT realitzarà diferents activitats com xerrades i concursos i es desplegaran pancartes amb el lema "Digues sí a la donació d'òrgans i teixits!" per conscienciar els més joves sobre la importància de la donació.

El Departament de Salut recorda que des de l'Organització Catalana de Trasplantaments s'aposta per l'apadrinament d'activitats esportives per a joves com aquestes que promouen l'esforç, el treball en equip i la generositat, amb la voluntat de donar a conèixer la importància de la donació d'òrgans i teixits entre els més joves.

Des del maig, l'exfutbolista blaugrana Éric Abidal és el primer ambaixador de l'OCATT pel seu exemple, la seva experiència personal i també pel seu compromís social a favor de la donació d'òrgans. Cal recordar que l'exjugador del Barça va rebre un trasplantament de fetge fa uns anys.

Abidal no podrà assistir a la Cerdanya però ha fet arribar a l'organització un vídeo de suport a la donació d'òrgans.

A més, l'OCATT compta també amb el suport del FC Barcelona i del RCD Espanyol. Per a aquesta ocasió, el club espanyolista ha fet arribar una samarreta signada per tots els seus jugadors que serà sortejada en el decurs dels tornejos que tenen lloc aquesta setmana a la Cerdanya.

Del 21 al 23 de juny es disputarà el II Torneig Volei Copa Cerdanya a la localitat d'Alp i del 24 al 26 de juny es jugarà la Cerdanya Cup de Futbol a diferents localitats de la Cerdanya catalana i francesa.