El Sindicat del Transport Sanitari de Girona i CCOO han convocat una vaga al servei d'ambulàncies de Girona per al dimarts 28. Després de tirar enrere l'aturada prevista per al 30 de maig, i emplaçar-se a seguir negociant, els representants de la plantilla asseguren que les postures estan enrocades i que no els queda altra sortida que fer vaga, a la qual estan convocats 500 treballadors. Segons el Sindicat de Transport Sanitari, majoritari al comitè, la negociació «no ha servit per resoldre el conflicte» i, sobre la taula, les postures continuen enrocades sobretot, al voltant de dos punts: els calendaris que l'empresa proposa, i la jornada de treball anual.

El sindicat critica que, per cobrir els reforços d'estiu i les vacances, l'adjudicatària Transport Sanitari de Catalunya (TSC) vol implantar «jornades excessives al juliol i a l'agost». I que a partir del setembre, vol moure treballadors de lloc «sense que l'empresa es vulgui comprometre a què puguin recuperar les seves condicions laborals anteriors al canvi». L'organització tem que, amb aquesta maniobra, TSC vol modificar llocs de treball (rebaixant-los la categoria laboral), una opció que «ja ha aplicat a altres territoris on també és adjudicatària» del servei d'ambulàncies.

El sindicat protesta sobre la decisió del TSC de modificar a partir del juliol els horaris del personal del transport urgent (un 80% de la plantilla), reduint de quatre a tres els dies de festa per cada 24 hores de guàrdia. Una mesura que, segons els representants de la plantilla podria deixar sense feina una vuitantena de treballadors.

La UGT i el TSU de l'Alt Maresme se n'han desmarcat. Avui hi ha prevista una reunió al Tribunal Laboral de Catalunya per establir els serveis mínims.