La Diputació de Girona haurà de pagar per la llicència de la lliga ACB de bàsquet fins al 2020. Així va informar-ho el president de l'ens, Pere Vila, a resposta d'una pregunta del diputat de la CUP, Lluc Salellas. Vila va reconèixer que la Diputació encara està abonant els diners d'un deute que l'òrgan va assumir quan el CB Girona va entrar en concurs de creditors al 2008, després de la debacle econòmica de l'Akasvayu.

La suma, en total superior als 2 milions d'euros, s'ha anat abonant anualment i seguirà així durant els propers quatre anys. Tot i que no es va revelar la quantitat, quan la diputació va assumir el deute es va acordar que es pagaria a raó de 280.000 euros anuals.

Vila va manifestar que l'actual equip de Govern no pot fer res al respecte, ja que la decisió correspon a anteriors mandats: «És una herència que ens hem trobat. Qui ho va negociar és qui hauria de donar comptes».

Reunió pel Parc Científic

Per altra banda, Vila va anunciar una reunió ahir dels patrons del Parc Científic de la Universitat de Girona (UdG) per desencallar la negociació del deute i sortir del concurs de creditors. La reunió va ser en relació amb la participació de la Generalitat al pagament del deute amb l'Estat.

Aquesta participació del Govern català es tradueix en 5 milions d'euros i Vila va recordar que l'Estat encara ha de donar-hi el vistiplau. L'última reunió entre el Ministeri d'Economia i els patrons del Parc va acabar sense acord i ara tenen aquest mes per intentar un pacte i evitar la fallida.

El ple també va aprovar per unanimitat destinar 19,2 milions d'euros als ens locals. D'aquests, 15,1 milions són pagaments que la Diputació farà a ajuntaments i consells comarcals per fer front al deute que la Generalitat té contret amb ens locals gironins, i 4,1 milions, per al PUOSC (Pla Únic d'Obres de Catalunya).