Una delegació xinesa de Cittaslow va visitar ahir a la tarda Begur per conèixer de primera mà el funcionament d'una població de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida Cittaslow -ciutats tranquil·les- de l'Estat espanyol. La representació asiàtica va ser rebuda pel president de Cittaslow de l'Estat espanyol i alcalde de Begur, Joan Loureiro, acompanyat d'altres membres del consistori i de l'entitat que presideix. Després d'un intercanvi de coneixements i impressions sobre Cittaslow, a part dels corresponents regals, van fer una volta pel nucli antic, especialment les cases indianes i les torres dels pirates, arribant fins dalt el castell, que dóna una vista general del territori.

La delegació xinesa, encapçalada per Zhu Ying, directora general de Turisme de la ciutat de Meizhou, província de Guangdong, comptava amb Zeng Qinghui, executiu vicealcalde del govern del poble de Meixian; Wang Hongji, alcalde de la ciutat de Yanyang (Meizhou); Liu Haoqiang, president de Turisme de la companyia d'automòbils; i Liu Yongtong, CEO d'aliments Hakka. A més de la intèrpret, Su Wei, membre de l'oficina general del comitè de Meizhoude Cultura i Turisme de la regió.

Dilluns vinent serà el torn d'una delegació sud-coreana de Cittaslow, que és la segona vegada que visita Begur. Aquesta representació, formada per 39 persones, estarà encapçalada pel coordinador de la Xarxa de Cittaslow de Corea, el professor Dehyun Sohn. Hi hauran 35 alcaldes i funcionaris públics de diverses ciutats sud-coreanes que formen part de la Xarxa. Tenen previst arribar a Begur a dos quarts d'onze del matí. Seran rebuts per Loureiro; l'alcaldessa de Pals, Sílvia Monar, i membres del govern begurenc. Després d'una reunió d'ambdues delegacions, faran una visita per Begur i les seves platges.

Les dues delegacions asiàtiques visiten Begur aprofitant la seva participació a l'Assemblea Internacional de Cittaslow, que es fa entre avui i diumenge a la ciutat de Vizela, al nord de Portugal. Loureiro també té previst participar-hi, acompanyat del tècnic de l'entitat, Albert Costa.

L'Assemblea Internacional de Cittaslow comença avui amb la recepció de totes les delegacions participants. Divendres tindrà lloc el Congrés Internacional a l'Institut Superior de Maia. La temàtica del congrés serà «Cittaslow: educació, sostenibilitat». L'assemblea pròpiament dita tindrà lloc el dia següent, 25 de juny, a la Casa del Park.

Durant l'assemblea hi ha prevista la presentació de Sebastopol, la de l'Educació Cittaslow a Vizela i la del projecte d'Educació Cittaslow. ?Diumenge, darrer dia, hi ha previstes visites per la ciutat portuguesa.