La sanitat gironina es reforça amb 196 professionals a l'estiu

Salut amplia els horaris d'obertura d'alguns CAP de la Costa Brava i posa 12 ambulàncies més durant el juliol i l'agost

23.06.2016 | 12:15

Un total de 196 professionals s'incorporaran aquest estiu als centres de salut de la regió sanitària de Girona per afrontar l'increment de l'activitat d'aquest estiu, sobretot a la Costa Brava. La majoria d'aquests treballadors reforçaran sobretot els centres d'atenció primària, malgrat que també s'incorporaran més professionals als serveis d'urgències dels hospitals de Palamós i Blanes. En concret, reforçaran les urgències d'aquests hospitals un total de 7,4 metges (cada persona equival a una jornada laboral de 36 hores/setmana durant un mes), 10,5 infermeres i 8 professionals d'altres col·lectius.

La major part dels professionals, un total de 170 (74 metges, 60 professionals d'infermeria i 36 auxiliars administratius) s'incorporaran a partir de l'1 de juliol als CAP dels diferents municipis costaners de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Selva Marítima i Alt Maresme. En concret, aquests treballadors reforçaran els centres de salut de Portbou, Llançà Port de la Selva, Cadaqués, Roses, Empuriabrava, Torroella de Montgrí, l'Estartit, l'Escala, Palafrugell, Palamós, Sant Antoni de Calonge, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Blanes, Pineda, Poble Nou, Canet de Mar i Malgrat de Mar.

Per altra banda, alguns centres d'atenció primària i consultoris locals han començat a ampliar els seus horaris d'activitat des del dia 20 de juny i els mantindran així fins al 11 de setembre. Concretament, els centres de salut de Cadaqués, Platja d'Aro, Lloret de Mar i Malgrat de Mar estaran en funcionament les 24h del dia, i els de Tossa i Canet de Mar estaran oberts de 8h a 24h durant el mateix període.

Un altre dels reforços de cara a la temporada d'estiu és el transport sanitari urgent, que a la regió sanitària de Girona es veurà ampliat amb dotze ambulàncies més del SEM a partir de 1 de juliol i fins al 31 d'agost. Es posaran ambulàncies de reforç durant les 24 hores del dia a Torroella/l'Estartit, Platja d'Aro, Blanes, Lloret, Pineda i Lloret (en aquest cas es tracta d'un Vehicle d'Intervenció Ràpida) i una ambulància de Suport Vital Avançat d'Infermeria (SVAi) a la comarca de l'Alt Empordà, mentre que hi haurà reforços de 12 hores a Palamós, Calella de Mar, Girona, l'Escala i Palafrugell. Durant aquest període també està previst que les ambulàncies de Castelló d'Empúries i de la Bisbal ampliïn el seu horari passant de 12 a 24 hores.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema