L'Ajuntament de Bolvir ja ha començat el trasllat dels difunts que encara restaven enterrats a l'antic cementiri al centre del poble, a tocar de l'església de Santa Cecília. El consistori feia temps que tenia previst aquest trasllat, ja que fa més de 16 anys que els enterraments es fan al cementiri nou, construït a la carretera que porta al nucli de Talltorta. L'alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué, ha apuntat que «el trasllat s'allargarà fins al mes de setembre, ja que els mesos de juliol i agost, a causa de la temporada turística no es faran treballs».

Un cop completat el trasllat de totes les restes el consistori planeja fer un jardí amb un memorial per recordar totes les persones que van ser enterrades en el cementiri. Baqué ha reconegut que «encara queden quatre famílies per signar el trasllat dels seus difunts, però això no serà cap dificultat per acabar-lo».

L'alcalde de Bolvir ha explicat que un cop «fets tots els tràmits» i «tret a concurs el trasllat» l'empresa adjudicatària ha començat a aixecar les restes, identificar-les i traslladar-les al nou cementiri. Baqué ha manifestat que «el procés és lent, ja que volem fer les coses bé i es fa difunt per difunt perquè els familiars que vulguin puguin assistir al trasllat de les restes i no coincideixin amb cap altra família».

Baqué ha apuntat que el centenar de tombes estaran acabades al mes de setembre. Del centenar de tombes que hi ha al cementiri vell s'han localitzat una cinquantena de famílies. Aquestes, ha dit Baqué, «tindran un nínxol al nou cementiri, la resta de difunts no identificats o que no hem localitzat les famílies, s'identificaran bé i aniran a una fossa comuna al nou cementiri».

L'alcalde ha explicat que s'aprofitarà el disseny del nou parc per tal d'eixamplar el carrer de la part sud del cementiri de forma que pugui quedar un espai per aparcar vehicles per a la gent que assisteix a missa a l'església de Santa Cecília.