L'ocupació en establiments de turisme rural de les comarques gironines per a la revetlla de Sant Joan està entorn del 90%, segons l'Associació Turisme Rural Girona. En referència a l'any anterior, es tracta d'un percentatge notablement superior i en la majoria de casos, les estades han estat de tres nits. La causa, indiquen des de l'agrupació, és que la revetlla ha caigut en dijous, fet que ha propiciat un pont de tres dies i, per tant, un increment de les reserves.

Pel que fa al perfil dels turistes, les reserves han estat sobretot de públic familiar i de proximitat, especialment de Barcleona i rodalies. En alguns casos, gràcies al públic estranger (francès, alemany i holandès), les estades seran superiors a les tres nits.

Pel que fa a les previsions del'estiu, l'Alt i el Baix Empordà obtenen els índexs de reserves més elevats, entorn al 70% al juliol i al 80% a l'agot. Les comarques d'interior i muntanya es mantenen entre el 60 i el 80%.

El nivell de reserves per a l'estiu es manté igual o lleugerament millor que fa un any i el públic nacional és el majoritari. Es percep una disminució del nombre de nits en les reserves de la primera quinzena de juliol i són majoritàriament de cap de setmana.

Es percep una recuperació del mercat intern i, per aquells establiments que mantenen bons nivells d'ocupació, continuen sent importants les reserves de públics estrangers, sobretot de França i el benelux.