La revetlla de Sant Joan va ser llarga i els serveis d'emergències com cada any s'han hagut de mobilitzar amunt i avall de les comarques de Girona. Els incendis de vegetació i els de contenidors han estat un any més els principals protagonistes.

Els Bombers han fet fins a 159 serveis a la província des de les vuit del vespre d'ahir fins a les vuit per temes relacionats amb la celebració de Sant Joan.

Entre els més destacats hi ha els incendis de vegetació, en tota la nit per exemple a Pals n'hi ha hagut mitja dotzena i també els contenidors cremats, que com cada any, els més incívics acabant destrossant amb petards. Només a Girona ciutat, els Bombers han tingut 10 avisos durant la revetlla.

També han treballat en incendis d'habitatges, han fet un salvament i han assistit algun accident.

De salvament n'han assistit un quan passaven uns 20 minuts de la mitjanit. Des de la platja de la Rubina d'Empuriabrava s'ha rebut l'avís que una embarcació estava fumejant. Ràpidament s'han activat tots els efectius d'emergències. Els Bombers han ajudat juntament amb la Guàrdia Civil a fer el rescat, un cop atracada la barca al port d'Empuriabrava. No hi ha hagut ferits.

Encastat contra diversos arbres

Quant als accidents de trànsit, n'hi ha hagut un de destacat a Llagostera sobretot per la seva espectacularitat. Va tenir lloc cap a les deu de la nit passat a la via que uneix Caldes amb la població (la GI-674).

El protagonista va ser un conductor que ha sortit de la carretera i es va anar encastant contra diversos arbres després d'enfilar-se pel marge de la carretera on va quedar bolcat entre uns punts.

El xofer era un jove de 24 anys de Llagostera que va resultar ferit de gravetat i va donar negatiu al control d'alcoholèmia. El SEM el va traslladar fins al Trueta. Les causes de l'accident es desconeixen. Al lloc s'hi van desplaçar la Policia Local, els Mossos, el SEM i els Bombers.

La nit en aquesta població del Gironès ha estat tranquil·la però aquest matí, la Policia Local s'ha trobat amb una sorpresa: una foguera que ahir no es va poder encendre pel vent, estava ben cremada i l'han hagut d'apagar els Bombers.

Pel que fa a les actuacions del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), a les comarques de Girona, els seus efectius mèdics han atès a tres persones.

Quant al nombre de trucades al 112

Cal destacar que des de les comarques de Girona, el telèfon d'emergències 112 han rebut moltes trucades des de la comarca del Baix Empordà amb un total de 242 i de les més destacades hi ha les del municipi de Pals, on aquesta matinada hi ha hagut petits focs de matolls.

Pel que fa a la mobilitat, des del Servei Català de Trànsit (SCT) es demana als usuaris que no es perdi la guàrdia perquè l'operació sortida s'allarga fins avui a les tres de la tarda.

De fet ahir ja es van registrar a la Costa Brava fins a 13 quilòmetres de cues a la C-35 i de vuit quilòmetres a la C-65 a Llagostera.

Protecció Civil durant tota la revetlla va posar en prelaerta el Pla Civil de Catalunya, el Procicat, de forma preventiva davant la gran quantitat d'esdeveniments de la revetlla de Sant Joan.