El pagament d'una fiança de 20.000 euros ha permès que l'Audiència Provincial de Girona dicti la llibertat per al conductor que el 16 de maig va atropellar mortalment una nena de 4 anys a Bonmatí i va deixar ferida la seva mare. El tribunal ha admès parcialment el recurs que va interposar la defensa de l'investigat i reconeix que té prou arrelament com per garantir que no hi ha risc de fugida -té família, domicili i feina.

La secció tercera de l'Audiència creu que a aquestes alçades de l'investigació hi ha prou fonament per atribuir al conductor els delictes de conducció temerària i sota els efectes de l'alcohol -0,55 mg/l-, homicidi per imprudència greu i omissió del deure de socors.

En la interlocutòria, la secció tercera ha detallat els arguments que permeten entendre la presumpta existència d'aquests delictes. L'homicidi imprudent per la mort de la menor i les lesions causades a la seva mare són evidents a tenor del resultat de l'accident i per això el tribunal s'ha extés en la resta. Per exemple, «la conjunció de simptomatologia» que la policia va observar en el conductor i el resultat de la prova etílica confirmarien el delicte de conducció sota la influència de begudes alcohòliques.

La conducció temerària estaria avalada pel testimoni del germà de la víctima que relata unes accelerades forçades de la furgoneta que van deixar marques de fricció a la calçada i van fer xerrotejar les rodes.

I l'omissió de socors no es pot descartar perquè encara que l'home assegurés que va baixar de la furgoneta en sentir l'impacte però fugint del lloc tan sols un minut després a causa de rebre un cop de puny no l'eximiria. El tribunal ha pogut visionar les càmeres de videovigilància d'una empresa propera i «s'atreviria a afirmar, això sí amb les màximes cauteles, que sembla que un individu es desplaça des del lloc del conductor al lloc on hi ha més persones, per tornar de nou al vehicle, essent seguit d'un altre individu», aspecte que avalaria la tesi de la possible agressió, la qual no es pot negar d'entrada perquè «la distància existent entre la càmera de seguretat i el lloc on van passar els fets, impedeix apreciar el que va succeir amb la claredat que seria desitjable».