Un total de 196 professionals s'incorporaran aquest estiu als centres de salut de les comarques gironines per afrontar l'increment de l'activitat d'aquest estiu, sobretot a la Costa Brava. La majoria d'aquests treballadors reforçaran sobretot els centres d'atenció primària dels municipis costaners, però també s'ampliarà el nombre de professionals dels serveis d'urgències dels hospitals de Palamós i Blanes.

En concret, el Departament de Salut reforçarà les urgències dels hospitals del Baix Empordà i la Selva amb 7,4 metges (cada persona equival a una jornada laboral de 36 hores setmanals durant un mes), 10,5 professionals d'infermeria i vuit professionals més d'altres col·lectius.

El gruix del personal de reforç, però, s'incorporarà als centres de primària de les comarques costaneres a partir de l'1 de juliol. Seran 170 persones -74 metges, 60 professionals d'infermeria i 36 auxiliars administratius-, una dotzena més que fa un any.

Els ambulatoris que rebran aquest reforç de plantilla seran els centres de salut de Portbou, Llançà, el Port de la Selva, Cadaqués, Roses, Empuriabrava, Torroella de Montgrí, l'Estartit, l'Escala, Palafrugell, Palamós, Sant Antoni de Calonge, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Blanes, Pineda, Poble Nou, Canet de Mar i Malgrat de Mar.

Per altra banda, alguns centres d'atenció primària i consultoris locals han començat a ampliar els seus horaris d'activitat des del dia 20 de juny i els mantindran així fins al 11 de setembre, segons informen fonts del Departament de Salut. Concretament, els centres de salut de Cadaqués, Platja d'Aro, Lloret de Mar i Malgrat de Mar estaran en funcionament les 24 hores del dia, i els de Tossa i Canet de Mar estaran oberts de 8 del matí i fins la mitja nit durant el mateix període.

Un altre dels reforços de cara a la temporada d'estiu és el transport sanitari urgent, que a la regió sanitària de Girona es veurà ampliat amb dotze ambulàncies més del SEM a partir de 1 de juliol i fins al 31 d'agost. Es posaran ambulàncies de reforç durant les 24 hores a Torroella/l'Estartit, Platja d'Aro, Blanes, Lloret, Pineda i Lloret (en aquest cas es tracta d'un Vehicle d'Intervenció Ràpida) i una ambulància de Suport Vital Avançat d'Infermeria (SVAi) a la comarca de l'Alt Empordà. A més, hi haurà reforços de dotze hores en el transport sanitari urgent de Palamós, Calella de Mar, Girona, l'Escala i Palafrugell.

Durant aquest període estival, a més, també està previst que les ambulàncies de Castelló d'Empúries i de la Bisbal ampliïn el seu horari, passant de 12 a 24 hores.