Comencen a restaurar les praderies de posidònia del massís de Cadiretes

Els treballs es centraran a Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Tossa de Mar

27.06.2016 | 06:35
Un moment dels treballs als camps de fondeig davant la costa baixempordanesa.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha començat aquesta setmana la restauració de les praderies de posidònia a l'espai natural protegit del massís de Cadiretes, en camps de fondeig situats davant dels municipis de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Tossa de Mar.

Els treballs consisteixen en la retirada de morts de fondeig dels camps de boies de temporada que afecten aquestes plantes marines.
Els blocs es reubicaran o s'extrauran per conservar aquest hàbitat protegit i s'instal·laran fondejos de baix impacte. Un cop enllestida tota l'actuació, es farà un seguiment de la recuperació de la posidònia.

Paral·lelament a aquest projecte, indiquen des de la Generalitat, s'està treballant perquè les autoritzacions administratives dels camps de boies incloguin criteris més restrictius per evitar o minimitzar els impactes dels camps de fondeig sobre aquests hàbitats naturals.

La posidònia és una fanerògama marina endèmica del mar Mediterrani, que es troba preferentment sobre substrat tou. Forma praderies que es distribueixen des de la superfície fins a més de 40 metres de fondària.

Aquesta espècie té un paper clau en tota una sèrie de processos geomorfològics i ecològics, com el reciclatge de nutrients -en reduir l'hidrodinamisme-, la millora de l'estabilitat dels sediments, el subministrament d'aliment per a la fauna herbívora i, sobretot, pel fet de ser un hàbitat protector i de cria per a moltes espècies.

Segona fase

Aquest és el segon any consecutiu que es retiren blocs de formigó abandonats dins dels espais naturals protegits de la Xarxa Natura 2000.
La temporada passada ja es van executar els treballs al litoral de la comarca del Baix Empordà, en camps de fondeig situats davant dels municipis de Begur, Palafrugell i Palamós.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema