El Santuari Gaia va rescatar fa pocs dies un cabirol ferit a Setcases. L'animal estava inconscient i la persona que se l'havia trobat ja havia trucat a la Guàrdia Civil i els agents rurals.

Ràpidament els fundadors del Santuari es van presentar al lloc i després d'un primer examen de Coque Fernández, veterinari i cofundador del Santuari, el van portar a la clínica veterinària de Sant Joan de les Abadesses escortats per la Guàrdia Civil, on li van realitzar radiografies i un examen exhaustiu, comprovant que no hi havia cap dany important intern ni tampoc cap fractura.

El cabirol pateix una commoció cerebral a causa del traumatisme sofert per un vehicle. Ara es troba en una habitació de la infermeria del Santuari que està controlada per càmeres per tenir una major vigilància del seu estat.

Se li està instaurant el tractament adequat i sembla que la seva evolució és favorable, ja que ha recuperat part de la consciència i s'ha pogut mantenir amb el cap dret.

«Tenim esperança que tot vagi bé, perquè una vegada que estigui recuperat, puguem alliberar-lo allà on es va trobar» explica Ismael López, cofundador del Santuari Gaia.