Territori licita la millora de la C-65 a Llambilles

El Departament analitzarà les mesures per descongestionar la travessera i millorar la seguretat en la circulació de vehicles i vianants

28.06.2016 | 07:27

El Departament de Territori i Sostenibilitat va licitar la redacció dels estudis informatiu i d'impacte ambiental per millorar la fluïdesa i la seguretat en la circulació a la C-65 al seu pas per Llambilles. Aquests estudis analitzaran alternatives que permetin descongestionar la travessera i facilitar el pas de vianants d'una banda a l'altra.

Es preveu que estiguin redactats durant el primer semestre de l'any vinent, per iniciar tot seguit el procés d'informació pública. L'objectiu és eliminar tots els girs a l'esquerra que hi ha a la cruïlla entre la C-65, la carretera de Llambilles i el camí de Fornells, i fer un pas de vianants a diferent nivell per poder creuar la carretera. L'actuació comportarà una inversió que s'ha estimat en 3,5 milions d'euros.

La configuració de la C-65 a Llambilles, amb un carril per sentit i nombrosos encreuaments, i l'elevada intensitat de trànsit que registra -prop de 24.500 vehicles diaris de mitjana- generen habitualment congestions de trànsit, recorda el Departament en un comunicat. Per a pal·liar aquesta situació, el Departament de Territori va impulsat la redacció d'aquests estudis, atès que ja va desestimar l'opció de construir una variant de la carretera per l'oest de la població.

La reordenació d'accessos que s'estudiarà pretén eliminar tots els girs a l'esquerra que ara mateix es produeixen a la cruïlla entre la C-65, la carretera de Llambilles i el camí de Fornells, així com dotar els vianants d'un pas a diferent nivell per poder creuar la carretera. D'aquesta manera, es vol aconseguir una millora de la fluïdesa del trànsit amb les millors condicions possibles de seguretat viària i comoditat, tant per als usuaris de la C-65 com per als vehicles i vianants que creuen la travessera. Aquest és un projecte molt reinvindicat pels usuaris i veïns del poble.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

Un estudi de la UPC analitza l'impacte de la pujada del nivell del mar a les zones portuàries

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

Aquestes espècies són una de les més castigades a Girona, juntament amb el tritó del Montseny

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

El turisme nacional creix un 9% als hotels gironins al setembre

El turisme nacional creix un 9% als hotels gironins al setembre

El descens en el nombre de pernoctacions de clients estrangers provoca que la xifra global sigui...

Enllaços recomanats: Premis cinema