El Departament de Territori i Sostenibilitat va licitar la redacció dels estudis informatiu i d'impacte ambiental per millorar la fluïdesa i la seguretat en la circulació a la C-65 al seu pas per Llambilles. Aquests estudis analitzaran alternatives que permetin descongestionar la travessera i facilitar el pas de vianants d'una banda a l'altra.

Es preveu que estiguin redactats durant el primer semestre de l'any vinent, per iniciar tot seguit el procés d'informació pública. L'objectiu és eliminar tots els girs a l'esquerra que hi ha a la cruïlla entre la C-65, la carretera de Llambilles i el camí de Fornells, i fer un pas de vianants a diferent nivell per poder creuar la carretera. L'actuació comportarà una inversió que s'ha estimat en 3,5 milions d'euros.

La configuració de la C-65 a Llambilles, amb un carril per sentit i nombrosos encreuaments, i l'elevada intensitat de trànsit que registra -prop de 24.500 vehicles diaris de mitjana- generen habitualment congestions de trànsit, recorda el Departament en un comunicat. Per a pal·liar aquesta situació, el Departament de Territori va impulsat la redacció d'aquests estudis, atès que ja va desestimar l'opció de construir una variant de la carretera per l'oest de la població.

La reordenació d'accessos que s'estudiarà pretén eliminar tots els girs a l'esquerra que ara mateix es produeixen a la cruïlla entre la C-65, la carretera de Llambilles i el camí de Fornells, així com dotar els vianants d'un pas a diferent nivell per poder creuar la carretera. D'aquesta manera, es vol aconseguir una millora de la fluïdesa del trànsit amb les millors condicions possibles de seguretat viària i comoditat, tant per als usuaris de la C-65 com per als vehicles i vianants que creuen la travessera. Aquest és un projecte molt reinvindicat pels usuaris i veïns del poble.